Konaković: "Zašto mi ne dozvoljavate da budem i Bošnjak u svojoj Bosni i Hercegovini?"

/ Komentari (32)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

***

***

***

***

***

***

***

***

Haha

Šta se mene tiče možeš bit i Eskim.

***

***

***

***

nemoj da se trudis

***

071

BiH nije maticna zemlja Bosnjaka sa Kosova ili iz Sandzaka ili iz Crna Gore. Njihove maticne zemlje su Kosovo, Srbija i Crna Gora. Taj koncept je DB podvala jos iz devedesetih, kada je SDA zdusno pokusavala da od Bosnjaka napravi vjersku grupu pod kontrolom Beograda. Bosnjaci iz BiH trebaju da se ozbiljno bave sobom, da sebi biraju face a ne minderase i predstavnike vrlo ogranicenog kapaciteta. I njihova snaga treba da bude u tome da unutar BiH imaju politicku nadogradnju koja prevazilazi kulturolosko i vjersko naslijedje. Njih nikada, ni pod kojim uslovima, ne smiju da zasjene ljudi koji se deklarisu kao Bosnjaci iz drugih drzava nastalih raspadom Jugoslavije. I osvrnite se malo, takva politika je debelo kostala Hrvate iz BiH (a na tom je profitirao samo HDZ), i kosta i tek ce kostati Srbe iz BiH. To je bio u jednoj mjeri i pristup SDA, i kostao je Bosnjake. Da li Bosnjaci trebaji da budu autenticna moderna politicka zajednica u BiH, na temeljima razvijene ekonomije, obrazovanja i pluralizma, ili trebaju da budu tor koji ce koristiti lokalnim nesposobnjakovicima i regionalnim manipulatorima kao moneta za razna podkusurivanja?

MrziteljPDA

Zato što si sluga hrvatskih interesa u BiH!

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

Samke

***

neboiznadbosne

Zato što ovoj zemlji nije potrebno etničko grupisanje,već drzava.Tacno radiš ono sto rade Hrvatska i Srbija i dajes njima alibi za ono sto rade 30 godina. Mrs, primitivac!

Tito i Dino

Zato sto je grijeh dilati drogu a iza vjere se kriti.

BiH

Pitaj covica i smita nek ti odgovori

Gost_Radio_Sarajeva

"Zašto mi poručujete da ne mogu biti Bošnjak i Bosanac i Hercegovac u isto vrijeme?" Možeš, ta dva pojma su jedno te isto. Što ih vi zadnjih 30 godina drugačije tumačite, to je vaša stvar.

Nazor da bude neko

***

Sarajlija

***

Gost_Radio_Sarajeva

U BiH žive Bosanci i Hercegovci raznih vjera (pravoslavci, muslimani, katolici, jevreji,...), a bogami i ateisti.

Sarajlija

***

Nazor da bude neko

***

Sarajlija

Lijepe riječi su ukras!

Miki

Lijepe riječi su ukras!

Miki

Lijepe riječi su ukras!

bababububibibobo

***

Namćor

Stručnjak za kolut naprijed hoće da organizuje vaskoliki bošnjački svet, malo da se vlasi ne dosete, malo da kara Srbiju njihovim oružjem, malo da ide Aljinim stopama revolucuje, doduše ne panislamske nego panbošnjačke, a najviše zbog lične ambicije samozvanog lidera koji je odlučio da obavi istorijsku misiju. Zaustavi se samozvanac, prije nego ti izadje na nos.

Ja1

Dino, tvoj predsjednik alija je okupio te bosnjake u sarajevu jos davno, vise od pola sandzaka zivi ovdje. Drugo, ko tebi brani da budes bosnjak? A to sto ti hoces da pravis sektu od bosnjaka je za svaku osudu.

666

Sta ti tursko smece nije jasno, ne postoji bosnjak, uzurpirate stare bosnjakebkrscane, vi izdajnici bosne, ako ti sta nije potaman selinu anadoliju bih nije vasa, i nikada biti nece sem pojasa gaze koji imate od 23% sta tebi nije jasno, znam vi se muslimani roditecgljpi, ne treba vama kurs vi ste genetski retardirani ka Sarajlija Ma dobro to čvarak... Ali opet nisi mi rekao jesi li takav od rođenja ili vi bosanski pravoslavci imate neki kurs za debile? I ti bio najbolji na tom kursu?! Al bilo još dobrih kursista...

IVA

***

67545h65z5

***

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

Sale

Razočarao si narod,radnike,penzionere!Tvoji ministri su najgori u vlasti!Nikad više na vlast trojkaši,nikad.

/ Najnovije