Konaković: "Više vjerujem Helezovoj procjeni nego pismu da u BiH ima mudžahedinskih odreda"

4
L. M.
Konaković: "Više vjerujem Helezovoj procjeni nego pismu da u BiH ima mudžahedinskih odreda"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković nakon današnjeg sastanka sa ministrom vanjskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, pored tema o europskim integracijama BiH, komentirao je i navode ministra odbrane Zukana Heleza u vezi paravojnih kampova u entitetu RS.

"Iskreno, puno više vjerujem Helezovoj procjeni nego pismu predstavnika RS u državnom parlamentu američkom Kongresu da u BiH ima mudžahedinskih odreda. Pozivam bh. institucije da svakako provjere ove navode, sve se to mora provjeriti profesionalno i stručno. Ako ima takvih procesa, moramo reagovati institucijalno kako bismo zaustavili sve radikalne poteze koji bi naštetili našem evropskom putu", rekao je Konaković. 

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH već je formiralo predmet u vezi ovih navoda.

Leeds uništio Norwicha i zakazao kartu za Wembley

Leeds uništio Norwicha i zakazao kartu za Wembley

Konaković se zahvalio Grlić Radmanu na posjeti te rekao da on spada u najagilnije zagovarače na putu BiH ka EU.

Elmedin Konaković
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Elmedin Konaković

"Današnji sastanak je fokusiran na ovaj momentum, jer BiH ima ponudu od EU, ima političku spremnost da ugrabi možda zadnji voz za evropske integracije. Hrvatska pomoć će nam jako puno značiti, uskoro ćemo formirati zajedničku komisiju koja će pomoći našem putu ka evropskim integracijama", rekao je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije