Grlić Radman nakon sastanka s Konakovićem: "Naša podrška je iskrena i dobronamjerna"

5
L. M.
Grlić Radman nakon sastanka s Konakovićem: "Naša podrška je iskrena i dobronamjerna"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Gordan Grlić Radman

Ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman nakon sastanka s ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konaković čestitao je predstavnicima vlasti u BiH napredak na europskim integracijama.

"Mi u Hrvatskoj, koji smo ostvarili sva vanjskopolitička dostiguća, da i Bosna i Hercegovina treba da ostvari svoju eu perspektivu. Mislimo da je to najbolja garancija daljnjeg napretka BiH. I EU se nalazi pred brojnim izazovima. Hrvatska se čvrsto, iskreno zalaže da se BiH uključi u taj proces te da se pristupni pregovori otvore čim prije", rekao je Grlić Radman.

Pored dosadašnje pomoći koju je Hrvatska pružila BiH, Grlić Radman kaže da je predložio pojačavanje saradnje kroz pokretanje rada zajedničke komisije o europskom partnerstvu.

Sudar tri vozila u Sarajevu. Jedan automobil se udaljio sa mjesta nesreće

Sudar tri vozila u Sarajevu. Jedan automobil se udaljio sa mjesta nesreće

"Hrvatska je spremna pružiti svoju pomoć. Spremni smo uputiti naše stručnjake. Hrvatska želi pomoći cijeloj BiH, svim narodima i građanima. Politika hrvatske vlade je politika saradnje i partnerstva", kazao je.

Gordan Grlić Radman
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Gordan Grlić Radman

Istakao je da je njihova podrška - iskrena i dobronamjerna.

"Temelj demokratije je dijalog. Mi ćemo biti najangažiraniji advokat BiH na njenom eu putu", naveo je Grlić Radman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije