Konaković: Uputit ćemo zahtjev da se provjeri diploma Sebije Izetbegović

16
Radiosarajevo.ba
Konaković: Uputit ćemo zahtjev da se provjeri diploma Sebije Izetbegović
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Lider stranke Narod i Pravda, Elmedin Konaković danas je sa predstavnicima stranke održao konferenciju za novinare u Sarajevu.

Između ostalog, reagovao je na izjavu poznatog doktora Asima Kurjaka koji je izjavio da nije bio mentor direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebiji Izetbegović, te da nije bila njegova učenica.

"Do sada je sve bilo u nekoj sferi špekulacije. Nikada nisam shvatio kakva težine pogreške ili djela može biti, dok Kurjak nije govorio o tome. Nekako mi nije izgledalo logično da neko lažira specijalizaciju, bez obzira što poznajem dotičnu. Obećavamo da ćemo hitno poslati dopis, vrlo lako će se dokazati ako griješi...", rekao je Konaković.

Uputit će se, kako je lider NiP-a rekao, i zahtjev Vladi Kantona Sarajevo da se izvrši nadzor "nad fajlom gospođe Izetbegović koja je i profesorica na Medicinskom fakultetu".

Ovdje, kako je rekao Konaković, KS ima nadležnost te se očekuje da će kantonalni inspektori već ove sedmice ući na KCUS.

"Ako nije tačno, naravno, gospođa Izetbegović zaslužuje javno izvinjenje. Ako je tačno, ne znam šta će nam tada njen suprug objasniti i drugi članovi SDA", poručio je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije