Konaković u New Yorku: 'Europska porodica je put Bosne i Hercegovine'

4
Radiosarajevo.ba
Konaković u New Yorku: 'Europska porodica je put Bosne i Hercegovine'
Foto: Twitter / Elmedin Konaković u New Yorku

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković tokom boravka u New Yorku danas je učestvovao na radnom doručku koji je za ministre vanjskih poslova zemalja zapadnog Balkana, Hrvatske i Slovenije priredio ministar vanjskih poslova i međunarodne saradnje Italije Antonio Tajani.

Na sastanku je izražena zajednička zahvalnost ministru Tajaniju za kontinuirano zalaganje Italije za saradnju zemalja zapadnog Balkana na putu pridruživanja Evropskoj uniji. Osim Italije, i Slovenija i Hrvatska su istakle njihovu podršku evropskom putu zemljama zapadnog Balkana.

Istaknuta je potreba za sinergijom i zajedničkim nastupom pod inicijativom ministra Tajanija pod nazivom Grupa prijatelja zapadnog Balkana unutar UN-a.

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

Konaković je pozdravio inicijativu i naveo da je put BiH nedvojbeno evropska porodica, ali da na tom putu mora postojati saradnja za kakvu vidimo da ima interesa od svih prisutnih na radnom doručku.

Šef bh. diplomatije iskoristio je priliku da istakne implementaciju SDG agende kao platformu za saradnju zemalja zapadnog Balkana s Evropskom unijom, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije