FB / Konaković: Sve planove za razvoj i gradnju u elitnom dijelu Sarajeva odobravat će HDZ

25. 02. 2021. u 10:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Dino Konaković na svojoj Facebook stranici objavio je status u kojem je najavio da narednih dana planira otvoriti temu prostornog planiranja i gradnje u Kantonu Sarajevo koja, prema njegovima riječima, trenutno ima oblik organiziranog kriminala.

Između ostalog postavlja pitanje kako je planirano, ko može, a ko ne može graditi i ko je kontrolisao procese?

Njegov status prenosimo u cijelosti: 

"Narednih dana otvaramo temu prostornog planiranja i građenja u Kantonu Sarajevo. Temu koja ima oblik organizovanog kriminala!

Kako se planiralo, ko može, a ko ne može graditi i ko je kontrolisao procese?
Radi se o investicijama koje su vrijedne više milijardi KM u periodu nakon agresije na BiH.

A evo jedan interesantan primjer, šta rade “zaštitnici” naroda. Nakon zadnjih lokalnih izbora donesena je odluka od strane Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika:

'(1) Historijski urbani krajolik Sarajeva proglašava se nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: nacionalni spomenik)'

Nikad viđena odluka i ne postoji nijedna slična. Cijeli prostor jednog grada.

Koji prostor, pogađate?

Opstine Centar, Stari Grad i Novo Sarajevo.

Šta to zapravo znači?

Znači da se više ni cigla na ovom prostoru ne može pomjeriti bez dozvole i saglasnosti višeg nivoa vlasti. Sve zahtjeve ubuduće rješava Ministarstvo prostornog uređenja Vlade FBiH i resorni ministar Josip Martić iz HDZ-a!

Tako je, sve planove za razvoj i građenje u najelitnijem dijelu Sarajeva koje ima najveću tržišnu vrijednost, odobravaće u centrali HDZ-a!!

Još jedna veoma interesantna stvar.

Odluka je donesena na sjednici 02.11.2020. godine. U Sl. novinama objavljena tek u januaru. 3 druge donesene na istoj sjednici su objavljene odmah, ova je čekala zvanične rezultate izbora. (Rezultati potvrdili da se SDA ne pita više u ovim opštinama)

I još jedna važna stvar, iz ove komisije su izbačena dva strana člana, ostali su samo SDA-HDZ-SNSD, 3 člana.

Komisijom trenutno predsjedava Faruk Kapidžić (nije bio član kad je sporna odluka donesena).

Mi ćemo, naravno, ovu neustavnu odluku oboriti i zaustaviti građevinsku mafiju u svojim nastojanjima!", napisao je Konaković na svom Facebooku.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (13)