Konaković se sastao sa švedskim kolegom: Pričali o bh. dijaspori

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Veriga

***

Veriga

Ne biraju se predstavnici naroda u predsjednistvo BiH vec PRIPADNICI slobodnom voljom GRADJANA sa izborne jedinice fbih. To je ustavna kategorija. Pitajte predstavnike Hrvatske sto su na to pristali u Dejtonu. Ne biraju narodi vec gradjani pripadnike naroda. Komsic je legalno i legitimno izabran po ustavu i nema tu nikakve podvale. Ne biraju Bosnjaci Hrvatima pripadnika, vec sebi politicki podobnog. Po Ustavu. Ne postoji “legitimno predstavljanje naroda” Legitimitet se stice brojem osvojenih glasova. Ako cemo dirati temelje Dejtona onda ima mnogo politickih zahtjeva. Npr da je BiH jedna izborna jedinica ili da se ukinu entiteti ili da vratimo iskonsko ime drzavi Bosna, da se zabrani dvojno drzavljanstvo sa susjedima, da se zabrane stranke sa imenom susjednih drzava,…

Mario

Lijepe riječi su ukras!

Gost

Konakovicu, jesi li rekao Plenkovicu i politicarima Hrvatske da i mi znamo da Hrvatska nema, bas NEMA, DIJASPORU U BiH, a zadala se “skrbiti”, pa i USTAVNO o narodu druge drzave koji nije njihovo iseljenistvo ni njihov narod! Nema Hrvatska ni Srbija nikakvo pravo skrbi nad NACIJAMA bivse JUGOSLAVIJE u Bosni!! ka Veriga Plenković ne govori o Hrvatima u BiH kao DIJASPORI nego kao DRŽAVLJANIMA BIH. Hrvati koji žive u BiH imaju pravo (nije obveza) imati HR državljanstvo. Mnogi Bošnjaci imaju Domovnicu HR (tražili su mnogi jer to donosi razne benefite) mada Hrvatsku i Hrvate ne mogu smisliti. Npr. onaj glumac sa trostrukim prezimenom.

***

***

***

***

/ Najnovije