Konaković podnio SIPA-i krivičnu prijavu protiv Rimca zbog neimenovanja Ismeta Gavrankapetanovića

9
A. Sokolović
Konaković podnio SIPA-i krivičnu prijavu protiv Rimca zbog neimenovanja Ismeta Gavrankapetanovića
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Elmedin Konaković

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i lider Naroda i pravde Elmedin Konaković podnio je krivičnu prijavu Državnoj agneciji za istragu i zaštitu (SIPA) protiv federalnog ministra zdravstva Nediljka Rimca, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Elmedin Konaković je prijavu podnio SIPA-i nakon što je ministar Nediljko Rimac ponovo odbio dati saglasnost za imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića na mjesto generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), o čemu je naš portal već pisao.

Kako saznaje Radiosarajevo.ba, u krivičnoj prijavi koju je ministar Konaković podnio navedeno je se sumnja da postoji kriminalna hobotnica koja želi opljačkati KCUS i da se u ovoj ustanovi pribojavaju dolaska prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića.

Bh. državljanka uhapšena u velikoj akciji italijanske policije

Bh. državljanka uhapšena u velikoj akciji italijanske policije

"U krivičnoj prijavi piše da je ministar Nediljko Rimac namjerno prekršio zakon i zloupotrijebio svoja ovlaštenja", dodaje izvor koji je upoznat sa detaljima krivične prijave protiv federalnog ministra zdravstva, za portal Radiosarajevo.ba.
 
Podsjetimo, Vlada FBiH je u martu naknadno tražila od Upravnog odbora KCUS-a da ispravi prethodni zahtjev za saglasnost.

Ismet Gavrankapetanović
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Ismet Gavrankapetanović

Na sjednici Vlade FBiH, koja je održana u ponedjeljak u Mostaru, ponovo je izostala saglasnost ministra Rimca.

Podsjetimo, Federalno ministarstvo zdravstva još ranije je obavijestilo Upravno vijeće KCUS-a da ne daje saglasnost na imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a, zbog 'nepotpune dokumentacije', kao i da on ne ispunjava formalne uslove - fali mu diploma o menadžerskim kvalifikacijama.

Saznajemo: Ponovo odgođeno imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića za direktora KCUS-a

Saznajemo: Ponovo odgođeno imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića za direktora KCUS-a

Ministar Rimac se i dalje drži ovih uvjeta, pa je i ovoga puta zbog toga što prof. dr. Ismet Gavrankapetanović 'nema diplomu o menadžerskim kvalifikacijama', odbio dati saglasnost za njegovo imenovanje.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje sve je prolongirano za narednu sjednicu Vlade FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije