Konaković odgovorio Izetbegoviću: Koštao si previše ovu zemlju svojom minder politikom i lažima

10
Radiosarajevo.ba
Konaković odgovorio Izetbegoviću: Koštao si previše ovu zemlju svojom minder politikom i lažima
Foto: Collage / Elmedin Konaković i Bakir Izetbegović

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović odgovorio je ranije danas, 25. jula na prozivke Elmedina Konakovića, šefa Naroda i pravde (NiP), koji ga je optužio da je "građanima Bosne i Hercegovine iz džepa uzeo po 600 maraka".

izetbegović je poručio Konakoviću da je "bahata, nekompetentna neznalica sklona izdajama", a sada je stigao odgovor ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

Konferencijska liga: Sarajevo dominiralo, ali nije uspjelo pronaći put do mreže Spartaka

Konferencijska liga: Sarajevo dominiralo, ali nije uspjelo pronaći put do mreže Spartaka

"Nisam se iznenadio što ne smiješ, nikad nisi smio pred kamere, u javnost, pred ljude, da licem u lice razgovaramo o stvarima za koje jedan drugog optužujemo Bakir Izetbegović. Znam i da nikad nećeš smjeti, al’ ja ću te i dalje pozivati. Lakše ti je da uhljebi sa državnih jasala u tvoje ime siju laž, da vojska botova laži raznosi na mrežama i drugim kanalima komunikacije, da sve što vam se suprostavi nemilosrdno napadate. Lakše ti ja da sve to posmatraš iz pozadine, daješ naloge i izmišljaš teme.

Za prvih linija i sučeljavanja nisi bio ni kad si morao. Znaš ti dobro da bi morao, kad bi smio u javno sučeljavanje, razgovarati i o diplomama, mojoj i diplomama tebi dragih ukućana i saradnika, morali bi argumentima i činjenicama o ustupcima Dodiku i Čoviću, izdajama. Morali bi o tvojoj reviziji i našoj rezoluciji, morali bi o silasku sa Nato puta, morali bi o četvrtim delegatima u našim mandatima. Morali bi o poruci koju si mi poslao da narod ne smije biti važniji od stranke. O diplomatiji bi morali, o zastojima kad si vodio ti i otvaranju pregovora kad vodimo mi.

Izetbegović odgovorio lideru NiP-a: 'Konaković je bahata, nekompetentna neznalica sklona izdajama'

Izetbegović odgovorio lideru NiP-a: 'Konaković je bahata, nekompetentna neznalica sklona izdajama'

O respiratorima bi morali, o sankcijama, crnim listama, prisluškivanjima, hapšenjima, presuđenom premijeru, procesuiranom direktoru OSA-e, suđenju načelnicima. Kad nabrojim, logično je da nećeš i da ne smiješ.

Pojačaćeš laži na stranicama koje nose prefiks Bošnjak, a koje uređuju tvoji tuljani iz javnog sektora i uneseni zastupnici/parlamentarci. Napašćeš sa televizije koja se finansira parama Telecoma Srbije, portalima koje finansiraju tvoji tajkuni, novinarima koje ste 'nabijali u stražnjice', a sad ih posjedujete, armijom botova koja od vas ovisi.

Pokrenuo si i psihopate sa Tik-Toka koje psuju mrtve i djecu, a tvoja armija uhljeba aplaudira jer mrtve i djecu psuju nama. Opet ćeš nazivati izdajicama nas koji smo branili domovinu, ti koji si se sakrio kad je trebalo hrabrosti jer ti hrabrosti nemaš. Koštao si previše ovu zemlju svojim kukavičlukom, svojom minder politikom, svojim neznanjem i lažima.

Sad si zaustavio proces koji donosi ekonomski napredak našoj domovini, donosi investicije, stvara uslove za povećanje plata ljudima čija primanja ne stižu silna poskupljenja i koji sve teže žive. I nećeš da o tome razgovaramo. Ti pojačaj laži i botove, a mi ćemo istinu i argumente. Sve dok ne skupiš hrabrosti za uživo, ovako ćemo".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije