Izetbegović odgovorio lideru NiP-a: 'Konaković je bahata, nekompetentna neznalica sklona izdajama'

34
Radiosarajevo.ba
Izetbegović odgovorio lideru NiP-a: 'Konaković je bahata, nekompetentna neznalica sklona izdajama'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović odgovorio je na prozivke Elmedina Konakovića, šefa Naroda i pravde (NiP), koji ge je optužio da je "građanima Bosne i Hercegovine iz džepa uzeo po 600 maraka".

Njegovu objavu na društvenoj mreži Facebook prenosimo u cijelosti:

"Bahati Elmedin Konaković, koji glumeći višak samopouzdanja prikriva manjak karaktera i znanja, me poziva da „pred kamerama s njim prođem paragraf po paragraf“ Nacrta Reformske agende koju bi Bosna i Hercegovina trebala da uputi Evropskoj komisiji.

Tviteraš Dodik ponovo napada: 'Murphy, ako ikako možeš, prođi me se'

Tviteraš Dodik ponovo napada: 'Murphy, ako ikako možeš, prođi me se'

Pri tome koristi uobičajeni arsenal neistina, spinova i uvreda na račun SDA, mene, ali i drugih predstavnika probosanske opozicije. Nanovo pokazuje da je uvijek spreman za napad na probosansku strukturu, a na snishodljiv i podanički odnos prema SNSD-u i HDZ-u. Napada na SDA i političare patriote kada god popusti Dodiku i Čoviću, ili kada njegovo neznanje bjelodano ugrozi interese države. Svađom odvlači pažnju od permanentnih izdaja, manjih ili većih, na kojima gradi političku karijeru.

I sada, kada su on i ostale sluge sprega SNSD-HDZ ponovo popustile i povukle se pred zahtjevima iz entiteta RS, opet mu je kriva opozicija. Već mnogo puta viđeno. Na taj način bježi od odgovornosti, jer bi inače morao građanima objasniti od kojih je to zahtjeva Dodik odustao u odnosu na verziju dokumenta kojeg je entitet RS ranije odbio, pa mu je sada prihvatljiv. Odgovor je - nijednog.

Naprotiv, Dodik je dobio doslovno sve na čemu je ultimativno insistirao. I sve to mu je isporučila Trojka, a radi se o par stotina izmjena teksta. Spremni su državu unazaditi kako bi imali materijal za vlastite PR kampanje.

SDA ima timove stručnih ljudi koji prate sve procese u državi, pa tako i izradu teksta Nacrta Reformske agende. I ne postoji cijena za koju su spremni da ispunjavaju bilo čije ultimatume koji su u suprotnositi sa interesima države.

Konaković je pokazao da jeste spreman na to, čime očito plaća dug partnerima iz vlasti, koji su ga – kako to sam Dodik svjedoči - "unijeli u ministarsku fotelju".

Pokušaji da „raspravama pred kamerama“ bitna državna i politička pitanja svede na personalni nivo i odnose, samo dodatno potcrtavaju njegovu nedoraslost funkciji na kojoj se nalazi.

Konaković: Izetbegović je danas sa poslušnicima iz SDA/DF/SBiH svakom građaninu BiH uzeo 600 KM

Konaković: Izetbegović je danas sa poslušnicima iz SDA/DF/SBiH svakom građaninu BiH uzeo 600 KM

Uostalom, o ozbiljnim političkim pitanjima, koja obuhvataju ustavno-pravna rješenja, može se raspravljati sa stručnim, obrazovanim i ozbiljnim ljudima, a nikako sa osobom koja ima sumnjivo stečenu diplomu DIF-a, a pri tome se pretvara da zna „sve o svemu“.

Konaković će "paragraf po paragraf“, prije ili kasnije, morati pojasniti javnosti i nadležnim organima nedoumice o njegovom školovanju, o procesu sumnjivog sticanja diploma, o propalim firmama i neplaćenim dugovima nakon bankrota, o pogodovanju biznismenima u vremenu kada je bio premijer Vlade KS, a posebno o njegovoj ulozi u SKY aplikaciji i njegovim vezama sa narko-kartelom, te o motivima za predaju i prodaju interesa države Dodiku i Čoviću", naveo je Bakir Izetbegović.

𝐊𝐎𝐍𝐀𝐊𝐎𝐕𝐈Ć 𝐉𝐄 𝐁𝐀𝐇𝐀𝐓𝐀, 𝐍𝐄𝐊𝐎𝐌𝐏𝐄𝐓𝐄𝐍𝐓𝐍𝐀 𝐍𝐄𝐙𝐍𝐀𝐋𝐈𝐂𝐀 𝐒𝐊𝐋𝐎𝐍𝐀 𝐈𝐙𝐃𝐀𝐉𝐀𝐌𝐀 Bahati Elemedin Konaković, koji glumeći višak...

Posted by Bakir Izetbegović on Thursday, July 25, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (34)

/ Povezano

/ Najnovije