Konaković o sastanku s Čovićem: "Proces ide bez ikakvih pokušaja prevara, nećemo ništa kriti"

11
L. M.
Konaković o sastanku s Čovićem: "Proces ide bez ikakvih pokušaja prevara, nećemo ništa kriti"
Foto: Narod i pravda / Elmedin Konaković

Predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković sastao se danas u Mostaru s liderom HDZ-a Draganom Čovićem, a tema razgovora je bila nastavak pregovora oko formiranja vlasti na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.

Istakao je da razgovarano o temama 'tehničke naravi'.

"Mogu reći da je to dio naših redovnih aktivnosti, pošto su naši ozbiljni timovi započeli pitanje programskih ciljeva i okvira za programsko djelovanje ostalo je da se precizira unutar tih programa nekoliko stvari, a to nisu neke posebno teške teme, više su tehničke naravi", kazao je lider NiP-a za portal Radiosarajevo.ba.

Ko će formirati vlast na nivou FBiH: Konaković otkrio šta je dogovoreno HDZ-om

Ko će formirati vlast na nivou FBiH: Konaković otkrio šta je dogovoreno HDZ-om

Rekao je da proces pregovora oko formiranja vlasti na nivou FBiH teče dobro i kvalitetno.

"Imao sam obaveze u Mostaru i iskoristio sam priliku da razgovaramo jutros u ranim jutarnjim satima. Ništa senzacionalno, ali mogu reći da taj proces ide vrlo kvalitetno i dosta dobro, čini mi se bez ikakvih pokušaja prevara s bilo koje strane.

Sastanak je održan u koordinaciji s kolegama iz 'osmorke'. Inteziviranje daljnih pregovora i procesa se može očekivati naredne sedmice", naglasio je Konaković.

Osvrnuo se i na sastanak Dragana Čovića s Miloradom Dodikom, predsjednikom SNSD-a. Konaković kaže da nije detaljno upućen u poruke koje su dvojica lidera poslala iz Mostara nakon sastanka.

Konaković: "Spremni smo se odreći pozicija i ustupiti ih DF-u, volio bih da budu u koaliciji"

Konaković: "Spremni smo se odreći pozicija i ustupiti ih DF-u, volio bih da budu u koaliciji"

"Idemo korak po korak. Zasad razgovaramo o uspostavi federalne vlasti. Bit će, naravno, logično da se ta vlast uspostavi po vertikali", kazao je te istakao da su pregovori oko federalnog nivoa između 'osmorke' i HDZ-a/HNS-a prioritet.

Kad dođe vrijeme da se razgovara o uspostavi državne vlasti, prema riječima Konakovića, bit će sve transparentno i javno.

"Nećemo ništa kriti, ali sada razgovaramo o uspostavi federalne vlasti", zaključio je Konaković u izjavi za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, u Mostaru je danas održan sastanak delegacije HDZ-a BiH, koju je predvodio Dragan Čović i delegacije SNSD-a na čelu sa Miloradom Dodikom.

Čović je kazao da su usaglasili da 1. decembra na konstitutivnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH verifikuju partnerstvo.

Dodik je kazao da "SNSD u vlast neće bez HDZ-a BiH, a HDZ BiH neće u vlast bez SNSD. Da svima bude jasno...". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije