Konaković o radu Vlade : Najzanimljivija bez premca, svi reflektori su upereni u nju

14
Radiosarajevo.ba
Konaković o radu Vlade : Najzanimljivija bez premca, svi reflektori su upereni u nju
PrtScr / Elmedin Konaković

Predsjednik Naroda i pravde i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Elmedin Konaković je na svojoj Facebook stranici održao virtualnu press konferenciju, na kojoj je govorio o radu Vlade KS, trenutnoj situaciji u vlasti ali i o ponudama koje dobija njegova stranka.

On je poručio da je Vlada KS najzanimljivija vlada bez premca u BiH

"O njoj mnogi govore, pišu, svi reflektori su usmjereni u nju, što je dobro. Nijedna Vlada nije imala takvu pažnju. U obavljanju svog posla ova Vlada je napravila i nekoliko grešaka, a jedna od njih je i veliki autogol s vakcinisanjem u zgradi Vlade", kazao je Konaković.

14 godina od smrti generala Rasima Delića: "Bio je neosporni autoritet Armije RBiH"

14 godina od smrti generala Rasima Delića: "Bio je neosporni autoritet Armije RBiH"

Istaknuo je da tako nešto ne bi trebalo da se radi i dodao je da je siguran da će naučiti iz te greške, ali i shvatiti koliko je težak i osjetljiv posao koji rade.

Podvukao je da je to bio veliki autogol Vlade KS ali je i dodao da se u istoj toj sedmici postili tri eurogola.

"Ne želim dozvolit da se relativiziaraju dobre stvari zbog evidentnih grešaka.Riješili su problem finansiranja sve djece sa listi čekanja za vrtiće. I to je veliki benefit za mališane i njihove roditelje, ali i za privatne vrtiće. U socijali se desila mala revolucija. Ponuđen je zakon koji je Vlada usvojila koji nakon decenije i više rješava pronatalitetne politike. 

Završena rekonstrukcija ulice Adema Buće. I to dva mjeseca prije roka. To je jedna od desatak ulica koje smo rekonstruirali", rekao je on.

Konaković se osvrnuo i na najave da bi se mogle uvesti restrikcije za nevakcinisane.

Slažem se i da je greška prijetiti narodu. Slažem se, ne treba radikalno tjerati ljude na vakcinaciju. Ali vas na koljenima molim da se vakcinišete, prošao sam koronu, znam šta je”, poručio je Konaković.

Istaknuo je da u Vladu KS vjeruje više nego ikada, a na samom kraju je kazao da određene stranke već šalju emisare prema NiP-u s porukom da bi s njima trebali koalirati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije