Forto o respresivnijim mjerama zbog nevakcinisanja: "Podržavam..."

14
Radiosarajevo.ba
Forto o respresivnijim mjerama zbog nevakcinisanja: "Podržavam..."
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Edin Forto u Zetri

Krizni štab Kantona Sarajevo predložio je Vladi Kantona Sarajevo uvođenje represivnih mjera kada je u pitanju vakcinacija građana protiv novog koronavirusa.

Ovu informaciju potvrdio je jučer i premijer KS Edin Forto na konferenciji za novinare.

Kako je pojašnjeno, prijedlog Kriznog štaba jsu restriktivne mjere u smislu dolaska na posao, obavezne vakcinacije ili dokazivanja PCR ili drugim načinom testiranja.

Suđenje za planiranje terorističkog napada u Zenici: Pročitane poruke s mobitela osumnjičenog

Suđenje za planiranje terorističkog napada u Zenici: Pročitane poruke s mobitela osumnjičenog

Boraveći danas u sarajevskoj dvorani Zetra, Forto je jasno poručio da podržava oštrije mjere, piše N1.

“Ne mogu prejudicirati šta će biti odgovor Vlade KS na zahtjev Kriznog štaba, samo vam mogu reći da, u svoje lično ime govorim, podržavam oštrije mjere za one koji ne žele da se vakcinišu”, poručio je Forto.

Podsjetimo i da se Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo oglasio povodom najave premijera Forte o uvođenju restriktivnih mjera za nevakcinisane, te su saopćili da nema zakonskog osnova za represivne mjere koje premijer najavljuje.

"Sindikat traži od Vlade i premijera KS da se vrate u okvire zakona i međunarodnih konvencija o osnovnim ljudskim pravima, prava na slobodu i prava na rad, a sve na osnovu izjava premijera da će se ići u pravcu restriktivnih mjera za sve nevakcinisane građane, tačnije zabrane ulaska u sve institucije Kantona Sarajevo", napomenuli su, između ostalog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije