Krizni štab KS predlaže represivne mjere u vezi vakcinacije u KS

18
Radiosarajevo.ba
Krizni štab KS predlaže represivne mjere u vezi vakcinacije u KS
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo

Krizni štab Kantona Sarajevo predložio je Vladi KS uvođenje represivnijih mjera kada je u pitanju vakcinacija u ovom kantonu.

“Najavljujem jednu žustru raspravu između Kriznog štaba i Vlade KS koja će se desiti u ponedjeljak jer je Krizni štab zatražio vrlo represivne mjere u smislu vakcinacije.

95 posto svih osoba koje imaju tešku kliničku sliku i koje pune širom svijeta intenzivnu njegu, ogromna većina tih ljudi su nevakcinisani. Krizni štab traži vrlo restriktvine mjere u smislu dolaska na posao, obavezne vakcinacije ili dokazivanja PCR ili drugim načinom testiranja”, kazao je Forto, piše N1.

Četvrti dan potrage za malenom Dankom: ‘Majka je ključna u istrazi‘

Četvrti dan potrage za malenom Dankom: ‘Majka je ključna u istrazi‘

Kako je naveo, ta odluka još nije donesena.

“Odložili smo je kako bi Vlada mogla raspravljati sa Kriznim štabom. Ovo je tema koja će biti vrlo aktuelna već sljedeće sedmice. Krizni štab je danas nama preporučio da niko u Kantonu Sarajevo gdje je KS većinski vlasnik, ne može doći bez dokaza o bar jednoj vakcinaciji, da je preležana korona u zadnjih šest mjeseci ili PCR test koji mora biti svaka tri dana ponavljan. To je prijedlog Kriznog štaba koji mi nismo danas usvojili već ćemo o ovomo raspravljati sljedeće sedmice”, dodao je.

Kazao je da je njegovo mišljenje da su restriktivne mjere neophodne za one ljude koji misle da je u redu dolaziti netestiran i nevakcinisan u radno okruženje gdje mogu zaraziti druge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije