Konaković: Ne bih rekao da je riješeno pitanje domova naroda

5
L. M.
Konaković: Ne bih rekao da je riješeno pitanje domova naroda
Foto: N1 / Elmedin Konaković

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković učestvovao je u pregovorima u Neumu oko izmjene izbornog zakonodavstva.

Nakon što je danas završen sastanak sa predstavnicima međunarodne zajednice, Konaković je rekao da nije ništa dogovoreno, ali da se vidi napredak u odnosu na ranije runde.

Teško je u jednoj rečenici reći da li su razgovori uspjeli ili propali. Teško je da u tri dana neumskog ili nekog drugog sastanka se riješe problemi domaćih i međunarodnih presuda, političkog nerazumijevanja i sudara etničkog i građanskog. Naravno da nije moguće sve to u tri dana riješiti. Nikakav dogovor nije potpisan, ništa nije formalizovano", rekao je lider NiP-a.

Pogledajte kako je Fenerbahce izbačen nakon penala: Edin Džeko i društvo šokirani u Istanbulu

Pogledajte kako je Fenerbahce izbačen nakon penala: Edin Džeko i društvo šokirani u Istanbulu

Osvrnuo se i na pitanje domova naroda.

"Ne bih rekao da je riješeno pitanje domova naroda. Potrebno je još rada, nije moguće u tri dana riješiti ovako komplekosno pitanje", istakao je Konaković.

Na navode Ilije Civtanovića, lidera HDZ 1990 da se prijedlozima probošnjačkih stranaka žele izbrisati Hrvati kao narod iz Ustava BiH, Konaković je rekao kako to ni u kojem slučaju nije istina.

"Nikada ne bih učestvovao u nečemu takvom", potcrtao je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije