Radončić: Svi smo poraženi, nema pobjednika pregovora

10
L. M.
Radončić: Svi smo poraženi, nema pobjednika pregovora
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Fahrudin Radončić

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić je nakon pregovora o reformi izbornog zakona u Neumu naglasio da su probosanske stranke SDA, NiP, SBB, NES bile jedinstveni u tome da ne dopuste da etničko jača u odnosu prema državi Bosni i Hercegovini.

"Imali smo puno prijedloga, a najveći rezultat smo napravili u podizanju očuvanja integriteta izbora. Dijagnosticirali smo sve gdje se ne slažemo. Uvjetno rečeno, probosanska delegacija je bila veoma jedinstvena", naveo je Radončić.

Komentirao je i razloge zbog kojih nije postignut dogovor te šta to znači.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

"Činjenica da se nismo dogovorili najbolje pokazuje da smo štitili multietničku, demokratsku Bosnu i Hercegovinu, uz punu brigu da zaista omogućimo da hrvatski narod suvereno bira svog autentičnog predstavnika, ali ispunjavanje tog realnog zahtjeva ne može ići na štetu multietničkog i onoga što se zove prelazak nekih crvenih linija, za što nismo bili spremni", potcrtao je lider SBB-a.

Na kraju obraćanja je naveo da nema pobjednika pregovora, te da su svi poraženi uz epilog da nema prijedloga zakonskih rješenja koja bi se donosila u institucijama BiH.

“Sve ovo može dodatno usložniti ionako veoma komplicirane odnose između Hrvata i Bošnjaka”, istakao je Radončić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije