Konaković: Kako je Turistička zajednica dodijelila sredstva od 70.000 KM

Radiosarajevo.ba
Konaković: Kako je Turistička zajednica dodijelila sredstva od 70.000 KM
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo i predsjednik stranke Narod i pravd Elmedin Konaković objavio je niz dokumenata na svom Facebook profilu kojim potkrepljuje informaciju o tome da je Turistička zajednica KS u proteklom periodu dodijelila bespovratna sredstva od 70.000 KM jednoj firmi.

Konaković navodi, i prilaže dokumentaciju, da su ta sredstva dodijeljena kompaniji HISE A&A Pj. Hisetours.

„Vlasnik firme je brat Alena Divovića, člana Turističkog vijeća i jednog od članova povjereništva koje je imenovano nakon smjene Nermina Muzura. Divović je i istaknuti kadar SDA Stari Grad. Sam 'povjerenik' na Facebook profilu ne krije da tamo radi. Dobio je bespovratna sredstva 70.000 KM“, napisao je, između ostalog, Konaković na svom Facebook profilu.

Također, Konaković je naveo da je Ministarstvo privrede kupilo softver za praćenje poticaja u poljoprivredi od člana SDA Novi Grad Muamera Efendića te tvrdi da softver nikad nije korišten, a plaćen je 60.000 KM.

U navedenoj objavi Konaković najavljuje nastavak objave dokumentacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije