Konaković: Ja sam protiv M:tela u Vladi Kantona Sarajevo!

12
Radiosarajevo.ba
Konaković: Ja sam protiv M:tela u Vladi Kantona Sarajevo!
Facebook/Screenshot / Dino Konaković

Predsjednik vladajuće stranke Narod i pravda (NiP) Elmedin Konaković potvrdio je praktično večeras informaciju Vlada Kantona Sarajevo sklopila ugovor sa banjalučkim M:telom, te da će ubuduće će koristiti mobilnu telefoniju ovog telekom operatera, ali je izričito naglasio da se on lično ne slaže sa takvom odlikom, te da će raditi na tome da se proces vrati na "normalne okvire".

Kako je danas objavio portal Istraga.ba, premijer, ministri i službenici Vlade Kantona Sarajevo ubuduće će koristiti mobilnu telefoniju M:tel a.d. Banja Luka, čiji je većinski vlasnik Telekom Srbije, a koji je, opet, u većinskom vlasništvu države Srbije.

Pojednostavljeno, budžetski novac Kantona Sarajevo bit će isplaćivan firmi čiji je većinski vlasnik Republika Srbija, piše Istraga.ba.

"Rado ću odgovoriti i na postavljeno pitanje: Ne, nisam za M:tel! Protiv sam M:tela u Vladi Kantona Sarajevo i nisam znao za taj proces. Vrlo ću rado uticati ukoliko bude moguće da se stvari vrate u neke normalne okvire iz meni dobro poznatih razloga", kazao je Konaković večeras tokom live javljanja na društvenoj mreži Facebook.

Podsjetimo, portal Istraga.ba je objavio da je razdvajanjem fiksne i mobilne telefonije Vlada KS, u suštini, pogodovala banjalučkom M:telu koji u Sarajevu nema razvijenu mrežu fiksne telefonije i ne bi bio konkurentan.

Nakon što je to urađeno, M:tel je poslao svoju ponudu i izabran kao najpovoljniji ponuđač. Tako će ubuduće budžetski novac Kantona Sarajevo biti davan fimi čiji je vlasnik – susjedna Srbija, zaključio je ovaj portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije