Konaković: 'Bilo je lijepo u Podgorici, nadam se da će treći dan Bajrama biti još ljepše u Sarajevu'

9
A. S.
Konaković: 'Bilo je lijepo u Podgorici, nadam se da će treći dan Bajrama biti još ljepše u Sarajevu'
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Elmedin Konaković

Na iftaru koji je organizovala Bosanska stranka Crne Gore nedavno u Podgorici, načelno smo postigli dogovor da u Sarajevu napravimo veći skup, na koji smo pozvali sve polirtičke predstavnike Bošnjaka u Bosni i Hercegovini i regionu. Logično je da se takav skup bude u Sarajevu, a termin  je da to bude treći dan Bajrama.

To je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba predsjednik Naroda i pravde i šef bh. diplomatije Elmedin Konaković.

Za naš portal Konaković je otkrio nam je niz zanimljivih detalja, ali i zamisli šta planira i čemu se nada tokom sastanka koji nosi radni naslov "Položaj i status Bošnjaka u regionu."

Protestna šetnja u Sarajevu: Nezadovoljni radnici traže svoja prava

Protestna šetnja u Sarajevu: Nezadovoljni radnici traže svoja prava

"Očekujemo odziv svih pozvanih stranaka. Ne smijemo na stol staviti nikakve razlike. Ovo je tema po našim identitskim pitanjima na koju svi gledamo isto. Vrijeme je da se ovakva okupljanja u regionu dešavaju sve češće", priča nam Konaković.

Potvrdio je da su pozvane sve stranke...

"Bilo je lijepo u Podgorici, sve tri sandžačke stranke su pokazale snagu i želju za rješenjima brojnih pitanja. Moja je ideja da se na ovom sastanku bavimo identiteskim pitanjima, a to su: naša historija, tradicija, religija, kultura, bosanski jezik...", naglašava Konaković.

Lider Naroda i pravde želi da postoji klub parlametaraca regiona Bošnjaka koji će usko sarađivati kada je riječ o važnim temama.

"Vidite šta se dešava. Počeo je proces integracije zemalja Zapadnog Balkana i ja sam veoma sretan zbog toga. Očekujem da na skup dođu i poznati političari iz evropskih zemalja ako koji budu imali vremena ili da nam se obrate video porukama. Cilj je da se objedini energija koja je na Balkanu vrlo važna", kazao je Elmedin Konaković za portal Radiosarajevo.ba, koj ije na kraju pojasnio da su i stranke ljevice dobrodošle na sastanak.

Elmedin Konaković pozvao lidere Bošnjaka iz Bosne i Hercegovine i regiona na sastanak

Elmedin Konaković pozvao lidere Bošnjaka iz Bosne i Hercegovine i regiona na sastanak

Kako je portal Radiosarajevo.ba već pisao, predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković pozvao je na radni ručak i sastanak političkih predstavnika Bošnjaka regiona. Planirao je da se sastanak održi na Ilidži, u petak, 12. aprila, u hotelu Hills.

Više o tome možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije