Konačno sunce i temperature do 34 stepena: Meteorolozi objavili prognozu do srijede

0
Radiosarajevo.ba
Konačno sunce i temperature do 34 stepena: Meteorolozi objavili prognozu do srijede
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Sokolac 10, Ivan Sedlo 11, Sarajevo 12, Široki Brijeg i Zenica 13, Doboj 14, Bihać, Livno, Sanski Most i Tuzla 15, Banja Luka i Prijedor 16, Trebinje 18, Mostar 19, Gradačac 20, Neum 21 stupanj. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 stupnjeva.

Značajne vijesti sa zasjedanje OIC-a: 57 islamskih zemalja podržalo Rezoluciju o Srebrenici!

Značajne vijesti sa zasjedanje OIC-a: 57 islamskih zemalja podržalo Rezoluciju o Srebrenici!

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stupnjeva.

Bioprognoza: Uz stabilne vremenske prilike i povoljnu biometeorološku prognozu, većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nakon svježije noći i mirnijeg sna, sa odmicanjem dana će u cijeloj zemlji i dalje biti ugodno, uz temperature zraka primjerenije ovom dijelu godine. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, pri tome se slojevito odjenuti.

U nedjelju, 18.06.2023., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C.

U ponedjeljak, 19.06.2023., u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C.

U utorak, 20.06.2023., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33°C.

U srijedu, 21.06.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije