Danas kiša, a onda slijedi promjena vremena i temperature do 34°C: Objavljena prognoza do utorka

0
Radiosarajevo.ba
Danas kiša, a onda slijedi promjena vremena i temperature do 34°C: Objavljena prognoza do utorka
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Porast vodostaja Miljacke

Jutros je raspodjela oblačnosti takva da je pola države oblačno, a u drugoj polovini je sunčanije. Krajina, dio centralne i sjeverne Bosne i zapad Hercegovine je sunčaniji. U ostatku zemlje je pretežno oblačno. Slaba kiša pada na istoku zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 4; Ivan Sedlo 11; Sokolac 12; Sarajevo 13; Bihać, Sanski Most 14; Banja Luka, Doboj, Livno, Prijedor, Široki Brijeg i Tuzla 15; Zenica 16; Gradačac i Trebinje 17; Neum 20; Mostar 21°C.

Danas pretežno oblačno vrijeme najduže će se zadržati na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne Bosne. Na istoku zemlje prije podne će padati i slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C. na istoku zemlje najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 20°C.

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

U Sarajevu prije podne oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na protekli period. Stabilizacija vremena, uz ne suviše visoke temperature, pozitivno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata biće slabije izražene. U Bosni je moguće nešto duže zadržavanje naoblake i povremeni lokalni pljuskovi, što će djelimično kvariti ugođaj, u Hercegovini sunčanije većim dijelom dana. Sa noćnim satima, u cijeloj zemlji se očekuje dodatno poboljšanje biometeoroloških prilika.

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu do utorka.

Upaljen žuti i crveni meteoalarm za dijelove BiH: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za vikend

Upaljen žuti i crveni meteoalarm za dijelove BiH: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za vikend

U nedjelju 18.06.2023., sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 °C.

U ponedjeljak 19.06.2023., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 32 °C.

U utorak 20.06.2023., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 34 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije