Sladić 'prijeti': "Ko mi iole zakuka na vrućinu, doći će lično Nedo i baciti istog u Miljacku"

6
Radiosarajevo.ba
Sladić 'prijeti': "Ko mi iole zakuka na vrućinu, doći će lično Nedo i baciti istog u Miljacku"
FOTO: Radiosarajevo.ba / Miljacka, Nedim Sladić

"Ko mi iole zakuka na vrućinu, doći će lično Nedo i baciti istog u nisku Temzu. Ili nabujalu Miljacku - sve po vašoj želji", napisao je u posljednjoj objavi bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić.

On se osvrnuo na prognozu koju je objavio u četvrtak.

"Iduće sedmice (barem do 23.06) s pristizanjem vrele zračne mase sa prostora sjeverne Afrike u sklopu termobaričkog grebena temperature zraka su u osjetnom porastu te u većini zemlje se kreću od 28 do 35 °C.

Muzej ratnog djetinjstva održao izložbu u Južnoj Koreji

Muzej ratnog djetinjstva održao izložbu u Južnoj Koreji

I tako vam Boga milog, ne kukajte ni na sunce ni na sparinu jer će biti kao u ekspres loncu kad sva vlaga krene isparavati s tla", naveo je Nedim Sladić.

Podsjetimo, Federalni hidrometeorološki zavod za danas je najavio u Krajini pretežno sunčano vrijeme, a u ostatku zemlje oblačno uz djelimično smanjenje naoblake tokom dana.

Prije podne kiša u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne, a poslije podne i dio večeri na istoku i jugoistoku Bosne, Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Dnevna temperatura od 13 do 19, na sjeveru, sjeverozapadu Bosne i u Hercegovini do 25°C. U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Dnevna temperatura oko 15 °C.

 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije