Komšićev savjetnik odgovara ambasadoru Srbije: Niste pozvani na kaficu!

5
Radiosarajevo.ba
Komšićev savjetnik odgovara ambasadoru Srbije: Niste pozvani na kaficu!
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Predsjedništvo BiH

Davor Vuletić, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića reagirao je danas na saopćenje ambasadora Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića koji je kazao "da je pozvan da pređe na kafiću".

Podsjetimo, ambasador Đorđević oglasio se saopćenjem za javnost povodom, kako se navodi, medijskih izvještavanja, a po pitanju poziva predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića na sastanak.

"Dana 13. septembra u 10 sati, ambasada Republike Srbije dobila je poziv, na koji je odgovorila zaposlena u ambasadi (poziv upućen od izvjesnog Vuletića), sa zahtjevom da dođem kod Komšića na razgovor u 11 sati. Tema razgovora nije pominjana. Nakon što sam rekao da nisam u mogućnosti da pristupim na tako iznenadan poziv za sastanak, u 10:20 sati je poziv ponovio šef kabineta Željka Komšića, uz napomenu da može biti vrlo neprijatno, jer me poziva predsjednik, a ja neću da dođem, te će mediji o tome pisati. Naravno, tema sastanka nije pominjana, već sam pozvan da pređem na kaficu', naveo je ambasador Đorđević.

Galić poručio da ne treba nasjedati na dezinformacije o pozivu na naoružavanje

Galić poručio da ne treba nasjedati na dezinformacije o pozivu na naoružavanje

Međutim, Vuletić ističe kako "ambasador nije pozvan na kaficu, nego na ozbiljan razgovor".

"Uopće nisam komunicirao direktno sa ambasadorom, nego kako to praksa nalaže sa ambasadom. Ambasador Srbije nije pozvan na kaficu i ćaskanje, niti je iko s njim toliko blizak da bi s njim pio kafu i ćaskao, nego je pozvan zbog ozbiljnih stvari koje se tiču dvije države.

Ako mu nije jasno šta je uradio postupajući ovako, predlažemo mu da se konsultuje s nekim ko ima ozbiljno diplomatsko iskustvo, a ne sa kolegama iz BIA", zaključio je Vuletić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije