Komšić: Schmidt mora poništiti sve antiustavne zakone!

9
Radiosarajevo.ba
Komšić: Schmidt mora poništiti sve antiustavne zakone!
Print Screen / Željko Komšić i Christian Schmidt

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić oglasio se danas povodom odluke visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta da upotrijebi bonske ovlasti i suspendira zakon o nepokretnoj imovini.

„Između toga da postupi ili odstupi, Schmidt je ipak odabrao da postupi, iako to nije dovoljno, jer mora poništiti sve antiustavne zakone, a ne samo antiustavni zakon o nepokretnoj imovini RS“, izjavio je Komšić.

Podsjetimo, visoki predstavnik je poručio da se “ovom odlukom daje do znanja da samo BiH može upravljati državnom imovinom, što se primjenjuje na sve vrste vlasti u zemlji”.

“To ne znači da nepokretna imovina ne treba da se raspodjeli između entiteta i drugih nivo vlasti. Pitanje državne imovine se ne može riješiti jednostranim odlukama. Odluke koje sam donio ne umanjuju status tog entiteta. Podvlačim da oba entiteta imaju svoje mjesto u Dejtonskom sporazumu", poručio je Schmidt.

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije