Željko Komšić osudio gnusne poruke na vratima katoličke porodice

12
Radiosarajevo.ba
Željko Komšić osudio gnusne poruke na vratima katoličke porodice
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, nakon što su danas u Sarajevu na vratima jedne katoličke porodice ispisane gnusne poruke uvredljivog i prijetećeg sadržaja, poručio je da oštro osuđuje takav čin.

"Etnički inspirisan napad na multietnički karakter Sarajeva, kao i njegovu trajnu vrijednost zajedničkog života svih građana", naveo je Željko Komšić.

On je dodao "da čvrsto vjeruje kako je ovo djelo nadobudnih pojedinaca".

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

"To su oni koji svojim nepromišljenim akcijama žele srušiti ideju građanski uređene Bosne i Hercegovine, zemlje svih njenih građana bez obzira na njihovu etničku, vjersku ili bilo koju drugu opredijeljenost", dodao je Komšić.

Podsjetimo, Iz MUP-a Kantona Sarajevo rekli su za portal Radiosarajevo.ba da je ove poruke napisala duševno bolesna osoba te da, shodno toj činjenici, prema zakonu ne mogu dati više informacija.

"Incident se dogodio na području Starog Grada. Osoba je privedena i bit će, prema proceduri, zbrinuta u adekvatnu zdravstvenu ustanovu", potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije