BiH / Komšić: Odlični rezultati u TK rezultat odgovornog pristupa doktora

19. 05. 2020. u 14:47:00 Fena

Shares: 0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić na današenjem sastanku u Tuzli  s ministricom zdravstva Tuzlanskog kantona Dajanom Čolić, informiran je o trenutnim aktivnostima, izazovima i modelima borbe protiv pandemije. 

Sastanku su prisustvoavali gastroenterolog Nermin Salkić, šef ginekologije UKC Tuzla Igor Hudić i ginekolog Zlatan Fatušić

Tokom sastanka iznijeti su prijedlozi i ideje o cjelokupnom jačanju i unaprjeđenju zdravstvenog sistema Bosne i Hercegovine. Razgovarano je o stanju zdravstvenog sistema u Tuzlanskom kantonu i u Bosni i Hercegovini, s posebnim akcentom na tekuće izazove u borbi protiv pandemije koronavirusa

Istaknuto je da su zadovoljavajući rezultati u borbi protiv pandemije koronavirusa u Tuzlanskom kantonu rezultat timskog rada svih radnika u zdravstvenom sistemu, kao i rezultat preventivnih mjera koje su poduzete u cilju sprječavanja širenja virusa. 

Sagovornici su konstatirali da zdravstveni sistem Tuzlanskog kantona opskrbljuje skoro milion stanovnika Bosne i Hercegovine te da u tome smislu treba jaču institucionalnu podršku. 

Član Predsjedništva Željko Komšić čestitao je ministrici Čolić kao najodgovornijoj osobi za stanje zdravstvenog sistema u Tuzlanskom kantonu na odličnim rezultatima i odgovornom suočavanju sa svim izazovima pandemije. 

Sastanaku je prisustvovao i predsjednik Kluba DF-a u Skupštini Tuzlanskog kantona Mahir Mešalić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA