Komšić odbrusio Kolindi: Ne doprinosite razvoju dobrosusjedskih odnosa

Radiosarajevo.ba
Komšić odbrusio Kolindi: Ne doprinosite razvoju dobrosusjedskih odnosa
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u izjavi za N1 komentarisao je posjetu predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović koja je jučer bojavila u posjeti BiH, ali ne i državnim organima.

Grabar - Kitarović poručila: Hrvatima u BiH niko drugi ne smije birati predstavnike

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar - Kitarović tokom današnje posjete Bosni i Hercegovini boravi u Mostaru gdje je poručila da nikada neće odustati od Hrvata u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA). U prepunoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru na svečanoj akademiji povodom 1.

Ponovit ću ono što sam rekao u Ujedinjenim nacijama. Povremeno smo svjedoci njihovim aktivnostima za ostvarivanje njihovih političkih interesa unutar Bosne i Hercegovine, čime se unosi nemir i proizvodi određena destabilizacija u mojoj zemlji, što nije dobro, niti doprinosi razvijanju željenih međusobnih dobrosusjedskih odnosa“, kazao je Komšić te dodao:

Grabar-Kitarović je to jučer potvrdila. Zašto su onda skočili na noge, protestvujući zbog onoga što sam kazao UN-u? Zato što misle da na to imaju neotuđivo pravo, i da se zapravo niko ne smije usuditi da kaže da to nije uredu“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije