Komšić o pozivu Tužilaštva BiH: Kakve veze imam s ikonom koju je Dodik poklonio

6
Radiosarajevo.ba
Komšić o pozivu Tužilaštva BiH: Kakve veze imam s ikonom koju je Dodik poklonio
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine danas su potvrdili da će u aferi "Ikona" biti saslušano više osoba među kojima su i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine  Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić, te ambasador BiH u Moskvi, Željko Samadžija. 

Nakon toga se oglasio član Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji je potvrdio da će se odazvati pozivu.

"Odazvat ću se pozivu Tužilaštva BiH, jer poštujem instutucije države. Iskreno, ne znam kakve veze imam sa ikonom koju je Dodik poklonio u svoje ime", naveo je Komšić.

Podsjetimo, Komšić je među prvima još 18. decembra pozvao Dodika da javnosti konačno otkrije "ko mu je dao ukradenu ikonu”.

Iz Tužilaštva BiH su danas ranije naveli da u cilju provjera navoda u predmetu formiranom na temelju dopisa ministrice Bisere Turković, u javnosti poznatom kao predmet Ikona, formiran predmet, u okviru kojeg se vrše provjere.

Iz kabineta Milorad Dodik, su naveli nakon afere da poklonjena ikona ministru vanjskih poslova Rusije Sergeju Lavrovu ''nije ukradena i spada u red porodičnih osveštanih ikona''.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije