Komšić o Kljuićevoj izjavi: Niko ne smije biti diskriminisan

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Cudak

Zaista me cudi ta izjava gospodina Kljujica,jer citajuci jucer izvatke iz njegovog intervjua razumio sam da je Kljujic demokratski orjentiran,da postiva tudje i voli svoje osudjujuci trenutnu politiku hdz-a,koja vodi politiku razgradnje,mrznje,pa i koketiranja sa ratom uz pomoc milanovica,plenkovica,vucica,covica i dodika. Jako mi je zao da je izjavio tu nikome prihvatljivu recenicu o "zabradjenoj" ministrici.

Prstenjak

Kad ce ta ciroza jetre?

Objektivan i nepristran

Ne moze ministrica nosit religijsku odjecu nebitno koje religije, ako smo sekularna drzava. Problem je sto smo mi sekuarna drzava samo deklarativno.. a sustinski vidi se po medijima, nismo slijepi.

Martić

Hanuma se sama "diskriminisala". Kljujić je o tome rekao svoje mišljenje pa ga napadaju bošnjački političari od zadnje šuše do reisa. Islam je način života u arapskom svijetu a kod nas je vjera privatna stvar a ne državna religija. I ja sam vjernik ali to nikome ne pokazujem.

Gost

Ako je ovo sekularna država, a ne vjerska, onda je Kljuić postavio pitanje je li u redu da u toj državi pop, hodža ili časna sestra bude ministar. Niko ne govori o njenom izboru, ali nije na čelu Islamske zajednice ili Bošnjačke gimnazije već na čelu ministarstva svih građana, u gradu različitih nacija. Ako je u redu, onda u sljedećem mandatu, izaberite časnu sestru za ministricu obrazovanja, jer je većina njih fakultetski obrazovana i pokažite toleranciju Sarajeva.

Gost

A o pravima zaista ne može govoriti osoba koja 12 godina uzurpira pravo većine Hrvata u BiH.

Gost

Gdje to u Europi ima da je ministrica pokrivena? Navedite jedan primjer! Drugo je da radi, ali da, rukovodi instituciji pokrivena. Navedite primjer jedan u Europi.

/ Najnovije