Komšić: Ne idem u Beograd, sastanak je na Sremskoj Rači

Radiosarajevo.ba
Komšić: Ne idem u Beograd, sastanak je na Sremskoj Rači
Arhiv / Željko Komšić

Početak radova na izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo, odnosno izgradnja dionice kroz Srbiju, Sremska Rača-Kuzmin, planirani su za 29. august.

Piše: F. V.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je za Radiosarajevo.ba da je dobio poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da prisustvuje navedenom događaju, ali da neće posjetiti Beograd po prvi put poslije osam godina, a kako su naveli pojedini mediji.

"Prvo, ne ide se u Beograd. Sastanak je planiran u Sremskoj Rači!", kazao je Komšić za naš portal.

Riječ je o svečanom događaju koji će se održati 29. augusta, a kojem će prisustvovati i predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan i Vučić bi trebali otvoriti početak radova na izgradnji autoputa.

Još nema potvrde da će uz Erdogana i Vučića autoput otvoriti i predsjedavajući Predsjedništva BiH. Očekuje se da bi tom prilikom trebao biti održan sastanak trilaterale. 

Inače, komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju dionica autoputa Beograd-Sarajevo između Vlade Srbije, "Puteva Srbije" i turske kompanije "Tašjapi" potpisan je u decembru prošle godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije