Komšić: Milanović, u savezu sa Moskvom i Dodikom, potiče Čovića na državni udar

15
F. V.
Komšić: Milanović, u savezu sa Moskvom i Dodikom, potiče Čovića na državni udar
Foto: Arhiv / Željko Komšić i Zoran Milanović

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić oštro je danas reagirao na istupe predsjednika Hrvatske Zorana Milanović koji je opetovano najavio mogućnost uspostave hrvatske samouprave u Bosni i Hercegovini na jesen, te je osporio neke aspekte prisustva međunarodnih vojnih snaga u našoj zemlji.

Predsjednik susjedne države je potvrdio da će o tome razgovarati danas sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

U savezu sa Moskvom i Miloradom Dodikom Milanović podstiče Čovića na državni udar“, rekao je Komšić u izjavi za portal Radiosarajvo.ba, te dodao:

Internetom kruži lažni dokument o ugroženom miru u BiH, Kožljak: "Hibridna propaganda"

Internetom kruži lažni dokument o ugroženom miru u BiH, Kožljak: "Hibridna propaganda"

S obzirom da je Jelavić (Ante, bivši lider HDZBiH i član Predsjedništva BiH) pobjegao u Hrtvatsku, može ga pitati kao je to prije 20 godina završilo.“

Podsjetimo, Milanović je rekao da se glavni tajnik NATO-a se javio i da će se danas popodne čuti “da mu još jednom prinesem pozornosti situaciju u BiH”.

“Od razgovora, kurtoaznog razgovora ne mogu previše očekivati jer glavni tajnik ne donosi odluke, ali tiče se NATO-a i vojne prisutnosti međunarodne zajednice u BiH, koja je komplicirana. Najesen, ako Hrvati krenu s ostvarivanjem onog što su najavili, sa svojim izborima i stvaranjem samouprave, može se dogoditi da neko meni nepoznat naredi uporabu tih snaga protiv Hrvata. Nama je zabranjeno biti u Hercegovini, mogu Čileanci, Turci, Austrijanci, ali ne mogu Hrvati. Glavni tajnik ne može puno, ali na meni je da komuniciram na razini usklađenosti koja postoji s Plenkovićem', kazao je Milanović.

“Što imam od toga da zaprijetim nekakvom blokadom? To je nešto što bih proveo u hrvatskom interesu ako ne postoji suglasje s hrvatskom Vladom. Ne možemo se uskladiti i nemamo zajednički stav jer Plenković blokira Vijeće za nacionalnu sigurnost (VNS)”, dodao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije