Reakcija / Komšić: "Milanović po naputku Rusije zagovara blokadu izbora u BiH"

20. 05. 2022. u 21:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine reagirao je povodom brojnih izjava Zorana Milanovića, predsjednika Republike Hrvatske upućenih Bosni i Hercegovini.

"Milanovićevo pismo generalnom sekretaru NATO-a vjetar je u leđa naporima HDZ-a koji se čine u pogledu blokade izbora. Upravo bi blokiranje ili prolongiranje izbora u BiH dovelo do destabilizacije cijele zemlje, ali i regije.

Očito je da Milanović po naputku Rusije upravo želi izazvati destabilizaciju cijele regije. Kada se ima u vidu činjenica da HDZ BiH čije interese zastupa, već godinama zagovara prorusku politiku, onda je stvar i više nego jasna.

S obzirom da je euroatlanskim partnerima BiH u interesu stabilnost Zapadnog Balkana, ne treba sumnjati da će Milanovićev pokušaj blokade izbora u BiH proći isto onako kao što je prošlo Milanovićevo smiješno sukobljavanje sa Finskom i Švedskom", poručio je Komšić.

Podsjetimo, protivljenje predsjednika Zorana Milanovića prijemu Finske u NATO, sve dok se ne izmijeni izborni zakon u Bosni i Hercegovini, kulminiralo je u utorak 3. maja njegovom najavom da će lično uložiti veto na takvu odluku, međutim, to nije moguće.

Milanović ne dosutaje od stava da se mora boriti za elementarna prava Hrvata u BiH


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (23)