Komšić: "Milanović po naputku Rusije zagovara blokadu izbora u BiH"

22
Radiosarajevo.ba
Komšić: "Milanović po naputku Rusije zagovara blokadu izbora u BiH"
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine reagirao je povodom brojnih izjava Zorana Milanovića, predsjednika Republike Hrvatske upućenih Bosni i Hercegovini.

"Milanovićevo pismo generalnom sekretaru NATO-a vjetar je u leđa naporima HDZ-a koji se čine u pogledu blokade izbora. Upravo bi blokiranje ili prolongiranje izbora u BiH dovelo do destabilizacije cijele zemlje, ali i regije.

Očito je da Milanović po naputku Rusije upravo želi izazvati destabilizaciju cijele regije. Kada se ima u vidu činjenica da HDZ BiH čije interese zastupa, već godinama zagovara prorusku politiku, onda je stvar i više nego jasna.

Uznemireni Dodik ponovo prijeti otcjepljenjem: "Bilo bi najbolje da počnemo razgovore..."

Uznemireni Dodik ponovo prijeti otcjepljenjem: "Bilo bi najbolje da počnemo razgovore..."

S obzirom da je euroatlanskim partnerima BiH u interesu stabilnost Zapadnog Balkana, ne treba sumnjati da će Milanovićev pokušaj blokade izbora u BiH proći isto onako kao što je prošlo Milanovićevo smiješno sukobljavanje sa Finskom i Švedskom", poručio je Komšić.

Podsjetimo, protivljenje predsjednika Zorana Milanovića prijemu Finske u NATO, sve dok se ne izmijeni izborni zakon u Bosni i Hercegovini, kulminiralo je u utorak 3. maja njegovom najavom da će lično uložiti veto na takvu odluku, međutim, to nije moguće.

Milanović ne dosutaje od stava da se mora boriti za elementarna prava Hrvata u BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (22)

/ Povezano

/ Najnovije