Komšić: Zbog Čovića na inauguraciju nisu došli predsjednici iz regiona

Radiosarajevo.ba
Komšić: Zbog Čovića na inauguraciju nisu došli predsjednici iz regiona

Tokom današnje inauguracije članova Predsjedništva BiH ceromoniji su trebali prisustvovati i predsjednici zemalja regiona, ali je član Predsjedništva Dragan Čović kojem je danas istekao mandat odbio dati saglasnost, potvrdio je to novoimenovani član Predsjedništva Željko Komšić novinarima nakon inauguracije, javlja Patria.

Komšić je rekao da su danas u Sarajevo trebali biti pozvani i predsjednici Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Makedonije, ali da se Čović nije složio s tim.

"Gospodin Džaferović, Dodik i ja smo bili za to da ih pozovemo u Sarajevo, ali je Čović odbio dati saglasnost", rekao je Komšić.

Podsjećamo, Dragan Čović, lider Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i sada već bivši član Predsjedništva BiH, nije se pojavio na svečanoj ceremoniji inauguracije novih članova Predsjedništva - Milorada Dodika, Željka Komšića i Šefika Džaferovića.

Čović se nije pojavio na inauguraciji Dodika, Komšića i Džaferovića

Za razliku od njega, na ovom događaju bili su prisutni Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, tako da je Čović jedini od prethodna tri člana Predsjedništva BiH izostao danas s primopredaje dužnosti.

Počela sjednica u Predsjedništvu: Dodik preuzima mjesto predsjedavajućeg

Obraćanje Dodika u Sarajevu: Nije mi namjera da bilo kome ili čemu štetu činimo

Komšić u Predsjedništvu: Neka nam misija vodilja bude budućnost naše djece

Džaferović: Učinimo da se svi građani BiH osjećaju ponosno!

Također, novinari su danas pitali novog člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića, i da li je nedolazak Čovića rezultat toga što ga je Komšić pobijedio na izborima.

Komšićev odgovor glasio je ovako: "Vjerovatno je to jedan od razloga, ali ne shvatam kako se odrasli ljudi mogu ponašati kao djeca. Mislio sam da će ipak dostojanstvo zadržati na kraju."

Prema nezvaničnim informacijama, Dragan Čović se danas nalazi na službenom putu u Hrvatskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije