Još u izolaciji: Komšić na sjednici Predsjedništva putem videolinka

Radiosarajevo.ba
Još u izolaciji: Komšić na sjednici Predsjedništva putem videolinka
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić još se nalazi u izolaciji nakon posjete Kanadi, ali će učestvovati u radu današnje vanredne sjednice Predsjedništva putem videolinka, rečeno je Feni iz Komšićevog ureda.

Vanredna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine bit će održana danas u 17 sati nakon što je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio zahtjev za održavanje sjednice u vezi s pandemijom novog soja koronavirusa (COVID-19), potvrđeno je Feni u Predsjedništvu BiH.

Na sjednici bi trebalo biti razgovarano o mjerama za sprečavanje širenja virusa u BiH te o ekonomskim mjerama koje je potrebno preduzeti kako bi se zaštitila privreda.

Željko Komšić ide u samoizolaciju i bit će testiran na COVID-19

Kabinet predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine potvrdio je za Radiosarajevo.ba da se Željko Komšić nalazi u samoizolaciji te da će, ukoliko se ukaže potreba, biti povrgnut testu zbog sumnje na COVID-19. Predsjednik Komšić će uraditi potrebne pretrage, te postupati po preporukama koje su izdate od nadležnih institucija.

Također, na sjednici bi trebali biti članovi Vijeća ministara BiH, entitetski premijeri, gradonačelnik Brčko Distrikta i entitetski ministri zdravstva.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić nalazi se u dobrovoljnoj samoizolaciji nakon prošlosedmičnog povratka iz posjete Kanadi, gdje je, između ostalog, imao susret s premijerom Justinom Trudeauom. Supruga kanadskog premijera Sophie Grégoire Trudeaua testirana je pozitivno na koronavirus.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije