Komšić: Bezobrazna je prijetnja Dodika i Čovića

Radiosarajevo.ba
Komšić: Bezobrazna je prijetnja Dodika i Čovića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

U Istočnom Sarajevu danas su se sastali šefovi HDZ-a i SNSD-a Dragan Čović i Milorad Dodik koji su Bosni i Hercegovini iz tzv. "sjedišta RS-a" poručili kako će njihova saradnja nastaviti cvjetati.

Dotakli su se i teme izbora, kazavši kako su za održavanje izbora, ali ako bude kako oni smatraju da je legitimno.

Tim se povodom oglasio i šef DF-a te član Predsjedništva BiH Željko Komšić koji je poruku iz Istočnog Sarajeva ocijenio udarom na institucije države.

"Dodikove i Čovićeve prijetnje suspendiranjem demokratije, odnosno prijetnje neodržavanjem izbora samo zbog toga što SNSD i HDZ ne mogu upravljati izbornim procesom, predstavljaju udar na institucije države", stava je Komšić.

Poruka da će izbora biti tek ukoliko o njihovim rezultatima budu odlučivali samo njih dvojica, drska je i bezobrazna, zaključio je.

Podsjećamo, ove godine u oktobru trebali bi biti održani lokalni izbori u Bosni i Hercegovini. Na ovim izborima, koji se održavaju četiri godine (dvije godine nakon općih, op. pr.) biraju se općinska vijeća u FBiH, skupštine općina u RS-u, načelnici općina, gradska vijeća i skupštine gradova, pojedini gradonačelnici, te Skupština Brčko distriktae

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije