Komisija za sigurnost Parlamenta FBiH pokreće istragu o radu Solaka i CZFBiH

F. V.
Komisija za sigurnost Parlamenta FBiH pokreće istragu o radu Solaka i CZFBiH
FOTO: Fena / Fahrudin Solak

Komisija za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine pokreće istragu o radu Federalne uprave civilne zaštite u periodu od proglašenja stanja prirodne nesreće u Federaciji BiH uzrokovanog pandemijom COVID-19, počevši od 16. marta, saznaje Radiosarajevo.ba. 

Takvu odluku Komisija za sigurnost predstavničkog doma parlamenta Federacije BiH donijela je danas na 6. sjednici. 

U sklopu istrage Komisije za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zahtjeva se od Federalne uprave civilne zaštitite da u roku od pet dana dostavi dokumentaciju: 

"Informaciju o radu Civilne zaštite FBiH u periodu stanja nesreće u FBiH od 16. marta, detaljan izvještaj o postupku svih nabavki, a posebno medicinske opreme (testova, zaštitne opreme i respiratora), od 16. marta do dana primitka ovog zahtjeva", navedeno je u odluci koju potpisuje Damir Mašić, predsjednik Komisije. 

Također, zatraženo je da dostave Program zaštite od prirodnih i drugih nesreća BiH koji je na snazi, a ne stariji do pet godina u skladu sa zakonom. 

"Nakon dostavljenih dokumenata  održat će se sjednica Komisije za sigurnost Predstavničkog doma na kojoj će biti saslušani predstavnici Civilne zaštite FBiH, nakon čega će Komisija odlučiti o daljnjim aktivnostima", navodi se u dopisu koji popisuje Mašić.

Zaključci Komisije - undefined

Faksimil: Zaključci Komisije

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije