Komisija podržava referendum o imenu sportske dvorane na Grbavici

Fena
Komisija podržava referendum o imenu sportske dvorane na Grbavici
Komisija za pitanja boraca Općinskog vijeća Novo Sarajevo podržava održavanje referenduma o imenu sportske dvorane na Grbavici, saopćila je Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine.

Prema ovom saopćenju, na nedavno održanoj sjednici Komisije za statusna pitanja boraca Općinskog vijeća Novo Sarajevo, predstavnici Socijaldemokratske partije BiH, Naše stranke, Građanskog saveza i Demokratske fronte predložili su izmjenu i dopunu dnevnog reda.

Zatraženo je da se u dnevni red uvrsti tačka u kojoj će se ova komisija izjasniti ili dati mišljenje/zaključak kojim se daje podrška referendumu u vezi s nazivom sportske dvorane na Grbavici.

Nakon višesatne rasprave i odbijanja da se Komisija izjasni o ovom prijedlogu i nakon što su se predstavnici vladajuće većine u Općinskom vijeću uvjerili da ni predloženi dnevni red neće biti usvojen i da će doći do prekida sjednice, došlo je do glasanja i usvajanja dnevnog reda s novom tačkom o podršci referendumu.

Nakon rasprave i argumentiranog obrazlaganja članova komisije, posebno iz redova SDP-a, DF-a i NS, usvojen je zaključak kojim Komisija za statusna pitanja boraca Općinskog vijeća Novo Sarajevo u potpunosti podržava referendumsko izjašnjavanje građana u vezi sa svim značajnim pitanjima za građane Općine Novo Sarajevo.

"Navedeni zaključak i djelovanje naših članova u ovom radnom tijelu su od izuzetnog značaja i daju doprinos realizaciji inicijative za održavanje referenduma građana o nazivu sportske dvorane na Grbavici", citat je iz saopćenja.

Navedeni zaključak je usvojen jednoglasno što daje dodatni optimizam pred najavljenu sjednicu Općinskog vijeća, na kojoj će se raspravljati o inicijativi građanskog bloka o referendumu na kojem bi se građani trebali izjasniti da li su za to da dvorana na Grbavici nosi naziv Sportska dvorana "Goran Čengić".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije