Grujičić nedolazak majki Srebrenice na sjednicu smatra bojkotom

A. B.
Grujičić nedolazak majki Srebrenice na sjednicu smatra bojkotom
U Domu kulture Srebrenica danas je održana Komemorativna sjednica Skupštine Općine Srebrenica posvećena žrtvama genocida u ovom gradu.

Sjednici su prisustvovali načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić, potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić, efendija Damir Peštalić, predsjednik Skupštine Općine Srebrenica Alija Tabaković i zamjenik načelnika Nermin Alivuković.

Alija Tabaković kazao je da ovih dana svako na svoj način obilježava stradanje Srebreničana te da su ovi dani prilika za jedinstvo.

Načelnik Općine Mladen Grujičić obraćajući se na sjednici kazao je da se danas iz Srebrenice šalje poruka mira i jedinstva.

"Ljudi koji su na funkcijama posebno moraju odati počast ubijenim Srebreničana. Svjesni tragedije koja je iza nas moramo nastaviti gledati u budućnost. Ja sam osoba uvijek spremna za kompromis, na raskrsnici smo puteva i moramo izabrati najbolji. Srebrenici su spremni pomoći brojni ljudi. Moramo biti spremni prihvatiti poruku pomoći, a potrebni su nam brojni projekti i radna mjesta", kazao je Grujičić.

Poslao je poruku da se svi moraju ujediniti jer je zajednički cilj unapređenje Srebrenice i njenih građana.

Grujičić je još dodao da nedolazak majki Srebrenici na sjednicu smatra bojkotom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije