Kome će ostati Bosna i Hercegovina? Evo kako mladi u BiH gledaju na ostanak u svojoj zemlji

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Kome ce ostat BiH?

A sta; to Ameri daju BiH u amanet, ili?? Ne razumijem.... nisu umrli zar?? :))

Nema više handrenja

Pa vjerovatno onim što imaju više od jednog stana u SA i apartmancic na moru ili planini. Takvi ni silom neće otići a razlog su zbog kojih drugi odlaze! Mala smo zemlja da moze biti svakom dobro al jok otimaju sve i misle da će neko da se zadovolji mrvicama.

Novi zakoni za ostanak u BiH

Ostat će privatnici koji muzu svoje radnike za šaku klikera a sebi uzimaju čiste zarade od 20 pa na više hiljada mjesečno. Njima je top! Zakon svakako ne štiti radnika, a trebao bi jer se ne moze dopustiti privatniku da se toliko bogati, a radniku isplaćuje mizeriju! Trebalo bi se zakonski uvesti procenat po radniku od mjesečne dobiti ispod kojeg vlasnik ne može isplatiti radnika!

Io0uzz8

Pretjeruju i mladi a naročito mlade. Svi misle da će se obogatiti na zapadu preko noći da će odmah kupiti stan bijesno auto da će ljetovati po bjelosvjetskim destinacijama. I ako to na neki način ostvare i to će im biti malo. Prokletstvo gladnih oćiju. Razumijem da mladi idu iz krajeva gdje nemaju nikakve perspektive ali primjer Bijeljina koja je među najbogatijim dijelovima BIH po poljoprivrednim proizvodima pa i dijelom industrijom. Neće mladi patnje ni rada.

Hrvatska, Srbija ni Turska nemaju dijasporu u Bosn

Preko 70% gradjana BiH voli svoju drzavu i slavi njene praznike. Ovi sto ne vole drzavu su insajderi, drzavni neprijatelji, borci za Hrvatsku i Srbiju. To su sljedbenici čtn i ust. Njihovo srbovanje i hrvacenje je produkt nacionalizacije stanovnistva KraljevineSHS. Jugoslavije odavno nema! Nema budicnosti mrziteljima u ovoj plemenitoj Bosni. Nemaju Srbija, Hrvatska i Turska iseljenistvo (dijasporu) u BiH!! Ogromno iseljenistvo ima BiH u njima! Ima li ijedan BH politicar hrabrosti otvoreno u kameru i facu kazati drzavnicima Hrvatske i Srbije “Nemte vi iseljenistvo u BiH. Sto se petljate u nase unutarnje odnose. BH katolici i pravoslavci nisu narod Hrvatske i Srbije. Muslimani nisu iseljenici Turske. Sto se ustavno ne skrbite o Gradiscanskim ili Americkim hrvatima ili Luzickim srbima?” Slicno je na TV porucio u mandatu VP Valentin Insko! “Nema Hrvatsa dijasporu u BiH. Nije to vas narod!”

Svaka cast, nece niko vise motike a odrahnila ga..

Pretjeruju i mladi a naročito mlade. Svi misle da će se obogatiti na zapadu preko noći da će odmah kupiti stan bijesno auto da će ljetovati po bjelosvjetskim destinacijama. I ako to na neki način ostvare i to će im biti malo. Prokletstvo gladnih oćiju. Razumijem da mladi idu iz krajeva gdje nemaju nikakve perspektive ali primjer Bijeljina koja je među najbogatijim dijelovima BIH po poljoprivrednim proizvodima pa i dijelom industrijom. Neće mladi patnje ni rada. ka Io0uzz8

Seljanka u dusi

ka Svaka cast, nece niko vise motike a odrahnila ga.. Rado bih ja uzela motiku u ruke kao rodjena Sarajka, da drzava nije dozvolila Arapima kupovinu nekretnina ovdje, koji su podigli cijene do nebesa, pa mladi par ne moze sebi priustiti skroman komad zemlje i skrasiti se negdje u miru i tisini. Drzave regiona imaju odredjene fondove za zivot mladih na selu i na obnovu sela. Nije svakome cilj ici rintati za neokolonizatore, neki bi casno i posteno imali zelju da regenerisu nase prirodno dobro...s druge strane i to prirodno dobro koje nam je jos ostalo su odlucili da uniste

/ Najnovije