Koliko je iznosila prosječna plata u FBiH u junu ove godine?

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Jeste ali u racku.

Ne računa se bruto plate već neto ono što dobiješ na ruke.Taj bruto je porez koji ide državi.I kad to odbiješ a to je 600KM onda je prosječna plata 1500KM.A i to nije tačno trgovci apotekari građevinci serviseri neki nemaju ni milju.Koga vi z....?

Tuner

Sto ce ti upitnik u naslovu? Pitas nas?

⁰0000⁰

To nešto poslodavci sa vladom ponovo muljaju zajedno sa statistikom.

Trubadur

Ne računa se bruto plate već neto ono što dobiješ na ruke.Taj bruto je porez koji ide državi.I kad to odbiješ a to je 600KM onda je prosječna plata 1500KM.A i to nije tačno trgovci apotekari građevinci serviseri neki nemaju ni milju.Koga vi z....? ka Jeste ali u racku. vidi se da si načitan. Bruto porez kako ga ti nazivaš ne ide državi nego ide tebi da bi se sutra mogao liječiti i ide u fond PIO da bi sutra mogao imati penziju i sl. Prosječna plata je zbir svih plata podijeljeno sa brojem primaoca. Ako tvoja trgovkinja ima neto plaću 619 KM. a ti kao direktor imaš 3381 KM. prosječna plaća vas dvoje je 2000 KM. Kontaš???

E vidiš načitani.

vidi se da si načitan. Bruto porez kako ga ti nazivaš ne ide državi nego ide tebi da bi se sutra mogao liječiti i ide u fond PIO da bi sutra mogao imati penziju i sl. Prosječna plata je zbir svih plata podijeljeno sa brojem primaoca. Ako tvoja trgovkinja ima neto plaću 619 KM. a ti kao direktor imaš 3381 KM. prosječna plaća vas dvoje je 2000 KM. Kontaš??? ka Trubadur E vidiš načitani 25 godina sam privatnik i uplatio sam poreznoj upravi za PIO-MIO porez koji se odbija od plate 23% za zdravstvo 16.5% i za nezaposlene 2%. plus PDV.Znači za ovih godina uplatio sam oko pola miliona maraka pa neka mi vrate ako je to moje kao što kažeš ja neću tražiti penziju.Tako je u Europi,a kod nas jok. A ovaj lijepo piše da je isplatio platu bruto bruto platu ne može isplatiti.Može ako mute.Prosjek plate se računa u netu a ne brutu.Kontaš načitani.

/ Najnovije