Kolaps na granici: Kilometarske kolone na ulazu u BiH, čeka se i po sedam sati!

5
Radiosarajevo.ba
Kolaps na granici: Kilometarske kolone na ulazu u BiH, čeka se i po sedam sati!
Foto: Kolaž / Gužve na graničnim prelazima

Ogromne kolone automobila stvaraju haos na graničnim prijelazima, posebno na ulazima u Bosnu i Hercegovinu, usljed pojačane putničke aktivnosti zbog novogodišnjih i božićnih praznika.

Gužva jeste očekivana u ovom periodu godine, ali brojni vozači javljaju da je situacija gora iz godine u godinu...

Putnici su suočeni s dugotrajnim čekanjem na granicai, a gužve su rezultat povećanog prometa, strožih sigurnosnih procedura i drugih organizacijskih izazova.

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila, te da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli dodatna zadržavanja u kolonama.

Kako je navedeno iz BIHAMK-a, pojačan je promet na graničnim prijelazima:  Izačić, Velika Kladuša, Kostajnica, Dubica, Gradina, Gradiška, Brod, Orašje i Svilaj, duge su kolone putničkih vozila. Negdje se čeka i po pet sati. 

GP Izačić trenutno, šalje nam Alen Čeka se oko 2 sata

Posted by Granični prijelaz Maljevac on Saturday, December 23, 2023

Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta, navode oni.

Portal Granični prijelaz Maljevac je objavio da se ovom prijelazu čeka oko 6-7 sati, dok se na Izačiću čeka do dva sata. Isti izvor navodi da je kolona u Gradiški duga 4.5 kilometra i čeka se do tri sata.

⚠️GP Maljevac trenutno je vanredno stanje, čeka oko 4-5 sati 📢 Ima li koga u koloni da ima neki problem, neku potrebu, žedni, gladni ⁉️ Ako imate, javite pa ćemo probat pomoći 🤝🫶🥰

Posted by Granični prijelaz Maljevac on Saturday, December 23, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije