Vozači, oprez: Ogromne gužve na graničnim prijelazima na ulaz u BiH, evo gdje je najduže zadržavanje

0
Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Ogromne gužve na graničnim prijelazima na ulaz u BiH, evo gdje je najduže zadržavanje
Foto: Kolaž / Gužve na granicama

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom ili vlažnom kolovozu, dok je u višim planinskim predjelima, zbog nižih temperatura, moguća poledica u zasjenjenim stranama. Frekvencija vozila je umjerenog inteziteta, ali tokom dana se očekuje pojačana frekvencija saobraćaja.

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na putevima na širem području: Viteza, Banovića, Kalesije, Kladnja, Prijedora, Foče, na putnom pravcu Konjic-Jablanica, kao i dolinom rijeke Bosne.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila, te da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli dodatna zadržavanja u kolonama.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz, a izdvajaju putevi: Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se magistralni putevi: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Orašje i Brčko duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije