Predrag Kojović: Čeda p(r)olupao lončiće

10
Radiosarajevo.ba
Predrag Kojović: Čeda p(r)olupao lončiće
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Naša stranka

Povodom izjave Čedomira Jovanovića u kojoj je naveo da je BH blok u koaliciji sa SDA i DF-om u Mostaru reagovao je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke.

Saopćenje prenosimo u cjelosti.

"Čedomir Jovanović duboko kompromitovanoj koaliciji SDA i DF-a želi priskrbiti zrno moralnog kredibiliteta tako što spinuje da su u tajnoj koaliciji s BH blokom.

On tako pokušava ubijediti njihove dosadašnje birače da ne odustanu od njih, kao što su odustali u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Bihaću...

S druge strane, birače BH bloka želi odvratiti od glasanja za nas jer bi time politički moralni imperativ koji smo pred sebe postavili bio urušen.

Taj moralni imperativ glasi: Ne nacionalnim strankama. Iza tog NE, najčvršće stojimo upravo u Mostaru.

Ne samo zato što su nacionalne, već zato što su kriminogene, nepotističke i što opstaju na strahu i ucjenama i što su odgovorne zato što se izbori u Mostaru nisu održali 12 godina za šta smo se s teškom mukom izborili upravo mi, a prije svih naša Irma Baralija.

To ničim ukaljati nećemo. Čedomiru Jovanoviću preporučujemo da u Srbiji spinuje protiv Aleksandra Vučića, s kojim je u koaliciji, ako mu je zaista do građanske BiH.

Radeći protiv BH bloka, on se ustvari bori protiv takve Bosne i Hercegovine. BH blok nije nikakva injekcija za oživljavanje propalih, moralno i na svaki drugi način kompromitiranih političkih projekata.

Pogotovo nećemo dopustiti da to bude u rukama istih takvih političara iz drugih država", navodi se u saopćenju Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije