FTV / Jovanović: Dodik je Putinova pudlica koja ukradenim stvarima kiti njegove ministre

18. 12. 2020. u 08:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2574

Predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije (LDP) Srbije u Mostaru je boravio s predsjednikom Demokratske fronte (DF) Željkom Komšićem podržao je Koaliciju za Mostar unutar koje Demokratska fronta nastupa na lokalnim izborima u ovom gradu.

U Dnevniku na FTV-u Jovanović je komentirao dešavanja u vezi ikone koju je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poklonio ministru vanjskih poslova Rusije Sergeju Lavrovu tokom njegove posjete našoj zemlji.

O odluci Džeferovića i Komšića da se ne sastanu s ministrom Lavrovom u Sarajevu, Jovanović kaže:

“BiH je užasno podijeljena i raspolućena država, mnogo manja od Rusije, ali u BiH postoji svijest i ljudi koji imaju lično dostojanstvo i dignitet i koji poštuju obavezu koja proizilazi iz zakletve koju su izgovorili kada su stupali na dužnost u zgradi Predsjedništva. Dva člana predsjedništva nisu uvrijedili Lavrova, nego su zaštitili od uvrede zemlju i narod koji predstavljaju”.

“Ne isključujem mogućnost da Dodik opet promjeni svoju politiku, narod u RS je talac tog nenormalnog njegovog odnosa. Od sebe je napravio Putinovu pudlicu koja ukradenim stvarima kiti njegove ministre. Dodik ima fizionomiju medvjeda s Grmeča a ponaša se kao pudlica i prijeti onima koji su slabiji od njega”, govorio je Jovanović o Miloradu Dodiku.

Cijeli intervju možete pogledati u prilogu:


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (8)