Željko Komšić i Čedomir Jovanović se obratili Mostarcima

7
Radiosarajevo.ba
Željko Komšić i Čedomir Jovanović se obratili Mostarcima
Printscreen / S press konferencije u Mostaru

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić i predsjednik Liberalno demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović danas su u Mostaru pružili podršku Koaliciji za Mostar uoči predstojećih lokalnih izbora u Mostaru.

Komšić i Jovanović su razgovarati s članovima i simpatizerima Demokratske fronte koja na izborima u Mostaru nastupa u okviru Koalicije za Mostar.

"Mostarci imaju priliku da biraju novo Gradsko vijeće. Građani Mostara zaslužuju da imaju predstavnike u organima vlasti koji će rješavati probleme u ovom gradu. Želim im svu sreću i uspjeh, da izaberu predstavnike vlasti koji oni žele, a vlastima koji budu izabrani da rade u korist građana", poručio je Komšić na današnjoj pres konferenciji u Mostaru. 

Dodao je da je osnovna politika Demokratske fronte iznad svega kako stranačke politike tako i DF-a. 

"Drago mi je da sam danas s prijateljem u ovom gradu. Nadao sam se da će do izbora doći ranije, ali, evo, sad je prilika.... Mostar je Bosna u malom. Od sreće Bosne zavisi i sreća moje Srbije. Žao mi je što ima toliko tenzija u jednom podeljenom gradu, a tako nam je u čitavom regionu. Ali, ako će stvari da se menjaju nek se menjaju odavde. Treba verovati da će se roditi neki novi Aleksa Šantić, da će leteti neki novi klinci... Ovdje vreme kao da je stalo - pola grada je porušeno. Želim da se to promeni. Mostarci neka izađu na glasanje i neka vole ovaj grad, neka misle na svoju porodicu i decu. Ovo je vaša velika borba i želim da pobedite u njoj", poručio je Čeda Jovanović. 

Podsjećamo, Koalicija za Mostar 2020. čine SDA, SBB, Stranka za BiH, Demokratska fronta i BPS.

Dodajemo, u Mostaru će se 20. decembra održati lokalni izbori. To su prvi lokalni izbori nakon 12 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije