"Koalicija nije upitna, samo se treba brže raditi"

Fena
"Koalicija nije upitna, samo se treba brže raditi"
Lideri SBB-a i HDZ-a BiH Fahrudin Radončić i Dragan Čović smatraju da je najbolje da državni organi urade svoj posao i utvrde da li ima krivične i pravne odgovornosti.

Centralna izborna komisija BiH treba da u skladu sa zakonom postupi kako bi se rješili problemi u vezi održavanja izbora u Stocu.

Potvrdio je to Radončić nakon sastanka sa Čovićem, na kojem su razgovarali o koaliciji na državnom i federalnom nivou. 

"Koalicija nije sporna, stabilna je, ali način koaliranja jeste. Ne možemo razgovarati nekoliko puta o istoj temi, a da ne rješavamo probleme i  ne možemo se pod izgovorom lokalnih izbora pravdati  što ne pravimo međusobne kompromise", rekao je Radončić.

SBB insistira da brže ide proces sređivanja stanja u Federaciji i u pogledu infrastrukture, što se smatra Radončić može postići i o čemu je postigao saglasnost sa Čovićem. 

"O razvoju infrastrukture, autoputeva, razgovarat ćemo u 16 sati sa Bakirom Izetbegovićem u Predsjedništvu BiH",  kazao je Radončić. 

Lider HDZ-a BiH potcrtao je da neko u BiH mora kazati zbog čega nisu završeni izbori u Stocu.

"Nikom ne treba slučaj Stolac, a neko ga želi napraviti slučajem. Moje je pitanje hoćemo li na narednim izborima imati istu situaciju kada neko ne bude zadovoljan izbornim rezultatom. To sam jutros rekao Izetbegoviću", naglasio je Čović. 

Potvrdio je da koalicija nije upitna, pri čemu smatra da se trebaju promijeniti odnosi u smislu da se brže radi jer je "Predsjedništvo BiH usvojilo Master plan, koji predviđa da u naredna dva dana BiH dobije Upitnik od Evropske komisije, da se do kraja prvog mjeseca završi priča u vezi suda u Strazburu kako bi se do kraja trećeg mjeseca odgovorilo na pitanja iz Upitnika".

"Savez za promjene apsolutno ostaje naš partner na državnoj razini", dodao je Čović.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije