Ko su osobe uhapšene u jučerašnjoj velikoj akciji FUP-a?

Radiosarajevo.ba
Ko su osobe uhapšene u jučerašnjoj velikoj akciji FUP-a?
/ FUP/Ilustracija
Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, realizirali operativnu akciju kodnog naziva „Vog“ na području Kantona Sarajevo.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na devet lokacija na području Sarajeva, te je lišeno slobode 11 lica iz Sarajeva koja se dovode u vezu s krivičnim djelom - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, iz člana 238. stav 2. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U pretresima je pronađena i oduzeta određena količina novca, vatrenog oružja, NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, više mobilnih telefonskih aparata i SIM kartica i drugih predmeta koji se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelima.

Uhapšene osobe privedene su u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predate na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo. 

Asistenciju u realizaciji ove operativne akcije je pružalo ministarstvo za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Nakon kriminalističke obrade, tri osobe su puštene na slobodu, a osam osoba je predato sinoć u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo gdje će biti zadržani 24 sata, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić.

Kako je navela Bavčić, nakon isteka 24 sata postupajući tužilac će odlučiti o daljnim koracima.

Kako nezvanično saznajemo, Fuad Numanović, Nihad Numanović, Nijaz Numanović, Ahmed Halilović, Haris Bašalić, Rahman Sulejmani, Adnan Balićevac i Adis Pašalić predati su u nadležnost Tužilaštva KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije