Ko od političara ne dolazi na posao, ko ima najviše "neopravdanih"

B.T.
Ko od političara ne dolazi na posao, ko ima najviše "neopravdanih"
FOTO: Radiosarajevo.ba / Skupština KS

Aljoša Čampara i Mahir Dević, zastupnici SDA poprilično često „markiraju“ sa sjednica komisija u Skupštini Kantona Sarajevo.

Vidljivo je to iz pregleda prisustva zastupnika u Skupštini na sjednicama Kolegija i radnih tijela u ovoj godini, a koji su sačinili sekretari radnih tijela. Pregled je sačinjen kao odgovor na pitanje zastupnika Vibora Handžića, postavljeno na jednoj prošlomjesečnoj sjednici Skupštine.

Dević se na sjednicama Komisije za obrazovanje, kojih je održano 15, pojavio samo dva puta. Nedolazak je pravdao samo u dva slučaja, pa ima 11 neopravdanih izostanaka.

Aljoša Čampara nije prisustvovao ni jednoj od 14. redovnih sjednici Komisije za prostorno uređenje, stambeno-komunalnu politiku, infrastrukturu i zaštitu okoliša. Došao je jedino tematskoj sjednici na kojoj se, u februaru, raspravljalo, o problemima na deponiji Smiljevići.

Kada su u pitanju ostala radna tijela, i Sead Milavica, Mirza Čelik, Fahrudin Pecikoza, Segmedina Sma Bajramović, Damir Marjanović, Amra Junuzović-Kaljić, Bibija Kerla, ... često budu eveidentirani kao odsutni.

Kompletan pregled pogledajte na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije