Poštar na vratima bh. vlasti: Pošalji razglednicu političaru

Radiosarajevo.ba
Poštar na vratima bh. vlasti: Pošalji razglednicu političaru
/ Institut za razvoj mladih KULT: Razglednice za političare
Ove zime, umjesto fotografija egzotičnih destinacija, domaći političari dobit će razglednice s porukama građana.  

Glas običnih građana/ki jedva je čujan kod predstavnika vlasti, odnosno onih koje građani/ke biraju, pa će ova akcija biti jedinstvena prilika da do njih dopru poruke o svakodnevnim problemima s kojima se bh. društvo suočava.

Institut za razvoj mladih KULT za građane i građanke organizira akciju ispisivanja i slanja razglednica predstavnicima vlasti. Akcija ispisivanja i slanja razglednica bit će organizirana danas, u ponedjeljak, 23. januara 2017. godine od 12 do 15 sati, ispred sarajevske katedrale Srca Isusova.

Građani/ke poruke će moći ispisati na posebno dizajniranim razglednicama s crtežima koji šalju snažne poruke o gorućim problemima prosječnog bh. građanina/ke, prvenstveno nagomilanih u oblasti privrede. Poruke će moći poslati potpuno anonimno, ali i uz vlastiti potpis ako to žele.

Na platou ispred katedrale Srca Isusova bit će postavljeni poštanski sandučići u koje će građani moći ubaciti ispisane razglednice, a koje će im prethodno dijeliti volonteri/ke Instituta.

Institut za razvoj mladih KULT akciju organizira u okviru inicijative Poslovni prostor BH koja je pokrenuta s ciljem davanja doprinosa rješavanju sistemskih problema u sektoru zapošljavanja u BiH, prije svega neadekvatanom sistemu raspodjele budžetskih poticaja za programe i aktivne mjere suzbijanja nezaposlenosti u BiH, te opterećenosti privrede lošim konceptom naplate poreza i visokim doprinosima na plaće radnika, što sputava ulaganja u razvoj i otvaranje novih radnih mjesta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije