Ko je glasao protiv zaključaka Senata UNSA o diplomi Sebije Izetbegović?

10
L. M.
Ko je glasao protiv zaključaka Senata UNSA o diplomi Sebije Izetbegović?
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sjednica Senata UNSA

Senat Univerziteta u Sarajevu danas je održao vanrednu sjednicu na kojoj je razmatran rad ad hoc Komisije Medicinskog fakulteta o validnosti diplome direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Jedna od članica Senata pitala je da li bi u slučaju da se ne radi o Sebiji Izetbegović, direktorici KCUS-a i supruzi lidera SDA - Bakira Izetbegovića, Senat i Univerzitet postupao isto.

Rektor je kazao da se u svakom slučaju postupilo isto te da ne postoji niko u državi čiju diplomu ne bi preispitali.

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Senat UNSA zasjedao o diplomi Sebije Izetbegović: Nema indexa, pečata, potpisa, dokumentacije...

Senat UNSA zasjedao o diplomi Sebije Izetbegović: Nema indexa, pečata, potpisa, dokumentacije...

Više od 22 hiljade su provjerene, a 32 su izdate kao nezakonite i sumnjive, ali nisu bile izdate od strane Univerziteta.

"Ne postoji zvaničnik čiju diplomu ne bismo provjeravali", kazao je Škrijelj.

Ako se izgubi diploma, kako je kazao, postoji izdavanje duplikata kojeg također potpiše dekan."U ovom slučaju niti smo imali da je ikad izdata diploma niti da je tražen duplikat.

Inspekcija je to u zapisniku registrovala da profesorica nikad nije podigla diplomu magistra", rekao je Škrijelj.

Kako nezvanično saznaje portal Radiosarajevo.ba, protiv zaključaka Senata glasale su profesorica Enra Suljić, koja je u Senat imenovana na mjesto prof. Izetbegović, kao i dekanesa Medicinskog fakulteta Amina Valjevac.

Izetbegović se ranije oglasila te kazala da je Kantonalna prosvjetna inspekcija je u više navrata na Medicinskom fakultetu UNSA provela usmjereni inspekcijski nadzor.

"Također, ad hoc komisija koja je formirana na osnovu zaključka Senata Univerziteta u Sarajevu je nakon detaljne i iscrpne analize svih relevantnih činjenica i okolnosti u vezi sa upisom na magistarski studij i sticanjem diplome magistra nauka, konstatovala da su ispunjeni svi zakonski i drugi uslovi propisani aktima Medicinskog fakulteta i Univerziteta u Sarajevu za dodjelu diplome. Izvještaj pomenute komisije je razmatralo i Nastavno-naučno vijeće Medicinskog fakulteta i on je jednoglasno verifikovan i usvojen", istakla je Izetbegović u saopćenju za medije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije